Національний банк України з 1 жовтня 2020 року виводить з обігу монети номіналом 25 копійок і купюру в 1 гривню, яка випущена до 2003 року. Так, з 1 числа їх вже перестануть приймати як засіб оплати. Однак залишається можливість їх здати.

Читайте Знай в Google News!

Отже, з 1 жовтня 2020 всі магазини, ресторани, сфера побуту повинні припинити приймати старі банкноти і копійки, а залишки до 16 жовтня потрібно здати в каси банків України для зарахування на рахунки.

Безкоштовно і без обмежень можна обміняти монети і банкноти, зазначені вище, на банкноти і монети інших номіналів протягом наступних трьох років:

- у всіх українських банках - протягом одного року з дати вилучення їх з обігу-до 30 вересня 2021 року включно;

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

- у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ) – протягом трьох років з дати вилучення їх з обігу-до 30 Вересня 2023 року включно.

Раніше Національний банк України вже вивів з обігу монети номіналом 1, 2 і 5 копійок. З нового-в обороті з'явилися монети номіналом 5 і 10 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, клієнти ПриватБанку не можуть забрати власну валюту з відділення.

Як повідомляв Знай. ua, українці зловили ПриватБанк на жорсткому обмані, будьте обережні.

Також Знай. ua писав, що гроші "розчинилися в повітрі" і Приват відмовляється, відповідь Банку вражає.