Як виявилося, визначити фактичне споживання "блакитного палива" в окремій квартирі - неможливо, якщо було встановлено загальнобудинковий вузол обліку. Таким чином окремому споживачеві може нараховуватися зайва абонентська плата за використаний природний газ. Рішення даної проблеми тільки одне - установка індивідуального лічильника.

Читайте Знай в Google News!

Про це нагадує українцям Міністерство юстиції.

лічильник газу, скріншот з відео
лічильник газу, скріншот з відео

Рішення одне - встановлення індивідуального лічильника газу. Однак за чий рахунок це пропонують робити? Законом" Про забезпечення комерційного обліку природного газу" визначено, що фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення здійснюється, зокрема, за рахунок коштів суб'єктів господарювання, які здійснюють розподіл природного газу на відповідній території.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Газорозподільні підприємства зобов'язані забезпечити установку лічильників газу для населення, що проживає в квартирах і приватних будинках, в яких газ використовується для підігрівання води і приготування їжі.

Показники лічильника, скріншот: YouTube
Показники лічильника, скріншот: YouTube

Відповідно до Закону "Про захист прав споживачів" держава:

- забезпечує споживачам захист їх прав;

- надає можливість вільного вибору продукції, отримання знань і кваліфікації, необхідних для прийняття самостійних рішень при придбанні та використанні продукції відповідно до їх потреб;

- гарантує придбання або отримання продукції іншими законними способами в обсязі, що забезпечує рівень споживання, достатній для підтримки здоров'я і життєдіяльності.

Відповідно до зазначеного закону права споживача вважаються в будь-якому випадку порушеними, якщо виконавець послуги нав'язує такі умови отримання послуги, які ставлять споживача в нерівне становище в порівнянні з іншими споживачами, порушується принцип рівності сторін договору, ціна продукції визначена неналежним чином.

Якщо споживач сплачує за газопостачання за встановленими тарифами, в яких передбачено витрати на встановлення лічильників газу, в тому числі індивідуальних, то відповідач зобов'язаний надавати послуги, які було оплачено.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, трудова книжка: де повинна зберігатися і кому варто серйозно поговорити з роботодавцем.

Як повідомляв Знай.uа, жодна експертиза за 3,5 роки не встановила збиток від формули " Роттердам+" - ЗМІ.

Знай.uа писав, у Харкові СІЗО продав перші сертифікати на елітні камери - "подарунок" з комфортом.