Незважаючи на те, що всю весну ми сиділи на карантині, на жаль, Covid-19 в Україні продовжує поширюватися. Вірус стає все більш агресивним, кількість хворих і померлих неухильно зростає.

Український інфекціоніст Світлана Куніцина розповіла службі ТСН, що діти переносять хворобу в легкій формі і можуть передавати інфекцію далі. Куніцина розповіла, що школи і дитячі садки, швидше за все, закриють на карантин в листопаді.

"була б моя воля, я б школи не відкривала, тому що однозначно послаблення карантинних заходів, а початок навчального року і очна форма навчання — це дуже серйозне ослаблення карантинних обмежувальних заходів, звичайно сприятиме поширенню вірусного захворювання. Я розумію, якби не відкрили школи — це було б дуже непопулярне рішення для нашого уряду". Світлана Куніцина, лікар-інфекціоніст

Куніцина додала, що в 2020 році пандемія COVID-19 збіглася з сезонними захворюваннями — грипом і ГРЗ, а це лише погіршує сформовану картину. Тому вже в листопаді 2020 року українські школи можуть перейти на дистанційне навчання.

"Більше того, і педагоги, і батьки, і ті експерти від освіти кажуть, що навчання має бути очним, тобто дуже страждає процес навчання. Зараз ми бачимо, як закриваються школи, дитячі садки. Мені здавалося, що пройде місяць-два і навчальні заклади закриють. Плюс воно ще збігається з сезонними захворюваннями, ГРЗ, грип. Я, чесно, побоююся листопада. Епідемічно ризик дуже високий, я думаю, до листопада у нас є велика ймовірність знову перейти на дистанційне навчання", - підсумувала Куніцина.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.