Протягом цього тижня курс гривні ставатиме все слабкішим. А до вікенду ризикує навіть перетнути позначку 28.5 UAH/1USD. І навіть той факт, що Національний банк України продає валюту, не стримає падіння курсу гривні. Про це розповів старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович.

"Збільшення відшкодування ПДВ минулої п'ятниці, попит від нерезидентів на валюту для виведення коштів після виплат за ОВДП не сприятимуть стабілізації курсу, незважаючи на продаж валюти НБУ на ринку", - пояснив Котович.

За словами аналітика, за минулі 7 днів курс української національної валюти втратив цілих 0,5%. Вже до вечора п'ятниці склав 28,29 гривень/Долар.

"Відбувалося це за регулярної присутності НБУ на ринку з продажем валюти, який продав за тиждень 160,5 млн доларів, що більш ніж удвічі перевищило показник попереднього тижня", - зазначив експерт.

У той же час, як пояснив Котович, нерезиденти зменшили продаж ОВДП, але обслуговуючі банки могли накопичувати валюту для них напередодні великого погашення облігацій, яке відбудеться в середу, 30 Вересня.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, за оцінками провідних світових банків у 2021 році очікується падіння курсу долара на світових ринках. Основна причина полягає в поступовому ослабленні привабливості долара після тимчасового сплеску попиту під час початку пандемії коронавірусної інфекції.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні американська валюта в 2020 році, в середньому, буде тримати позначку в 28,85 гривень за одну американську купюру. А ось під кінець року - 29,5 гривень за долар.

Також портал Знай.uа писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки. На думку фахівців, після спаду в цьому році на 8,2% і відновлення в 2021-му на 1,1% і в 2022-му на 3%, в 2023 році зростання української економіки прискориться до 3,4%, в 2024-му – до 3,8%, в 2025-му – до 4%.