Будьте дуже уважні, оформлюючи які-небудь документи, оскільки важливою може стати навіть маленька закарлючка. Про це українцям нагадав Координаційний центр з надання правової допомоги на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте Знай в Google News!

"У Миколи, який з дитинства мав третю групу інвалідності зі слуху, помер батько. Він захотів перейти на пенсію в зв’язку з втратою годувальника і звернувся до Пенсійного фонду. Але отримав відмову через те, що в документах батька стояло ім’я «Вячеслав» без апострофа, а у документах Миколи було записано по батькові «В’ячеславович» з апострофом. Цей випадок може здатися комічним, якби не йшлося про щомісячні грошові виплати для забезпечення чоловіка. ", - йдеться у повідомленні Центру.

Документи, фото: facebook.com/DPSUkraine
Документи, фото: facebook.com/DPSUkraine

Через таку, здавалось би незначну, деталь у Пенсійного фонду виникли сумніви у тому, що пан Микола має родинний зв’язок з померлим. Адже різниця в написанні все-таки є. В результаті чоловік був змушений доводити у суді те, що годувальник був рідним батьком Миколи.
Для цього він звернувся до Кам'янського місцевого центру з надання БВПД, щоб скласти документи процесуального характеру для встановлення факту родинних відносин із батьком. Фахівчиня центру склала позовну заяву, з якою Микола звернувся до суду.
Повідомляється, що в комунікації із клієнтом допомагала сертифікований перекладач жестової мови Дніпропетровської обласної організації Українського товариства глухих Ольга Шкурко. У підсумку суд задовольнив заяву та визнав факт родинних відносин між померлим батьком та сином. Микола зміг отримати пенсію по втраті годувальника.

#кейс_БПД Будьте дуже уважні, оформлюючи які-небудь документи: важливою може стати навіть маленька ➿ закарлючка. У...

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
Geplaatst door Координаційний центр з надання правової допомоги op Dinsdag 29 september 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", лідерка "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політикиня розповіла про симптоми

Також "Знай.ua" писав, що у Луценка рак: закінчився черговий етап лікування