Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній звернувся до українців через знедолених діток. Про це митрополит написав на своїй сторінці у facebook.
Читайте Знай в Google News!
За словами Епіфанія, у інтернатних закладах живуть тисячі дітей, які з нетерпінням мріють про день, коли зможуть сказати "мамо" або "тату". На жаль, для багатьох із них це буде не перше слово, та коли вони його промовлять – для них справді розпочинається нове життя.

"Сьогодні, у День усиновлення, ми пригадуємо одне одному, що чужих дітей не буває, а відповідальність у боротьбі із сирітством лежить на усьому українському суспільстві", - йдеться у повідомленні.

Влітку уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба під час презентації документального фільму «Що таке любов?!» на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря надав моторошну статистику: із 100 тисяч дітей, які перебувають в українських інтернатах, 95% насправді мають живих біологічних батьків. Коли чуєш цю цифру, неможливо повірити, що стільки людей відмовилися від щастя своїх дітей, відреклися від частинки себе, від свого продовження або були через злочинне недбальство позбавлені батьківських прав.

У інтернатних закладах живуть тисячі дітей, які з нетерпінням мріють про день, коли зможуть сказати «мамо» або «тату»....

Geplaatst door Митрополит Епіфаній op Dinsdag 29 september 2020
Водночас, не покидає думка надії: Україна може стати місцем на карті світу, де жодна дитина не відчуватиме себе сиротою. Безумовно, хтось може заперечити – це неможливо. Але з Богом – все можливо! Адже про нас і наші благі справи піклується Господь – наш Отець, всі ми Його діти і Він ніколи не відмовиться від нас: для Нього немає чужих дітей. Тож самотності не місце там, де панує християнська любов, піклування про ближніх, підтримка для тих людей, які близькі до зневіри настільки, що готові відпустити дитину у невідомість коридорів інтернату.
Митрополит процитував Священне Писання: "Чиста i непорочна побожнiсть перед Богом i Отцем є в тому, щоб пiклуватися про сирiт i вдiв у їхнiх скорботах i берегти себе неоскверненим вiд свiту" (Як. 1: 27).

"Тому ми повинні прагнути й докладати максимальні зусилля для того, аби якомога більше дітей знайшли батьків; допомагати тим, хто не розуміє, що втрачає найдорогоцінніше. Або ж самим наважитись на прийняття у свою сім’ю дитини, мрія якої – мати свій дім, бути в сім’ї. Якщо ж не можете стати батьками, то бути дитині другом, який не зрадить і не відречеться, – може кожен. Відвідуючи інтернати, приділяючи увагу їхнім вихованцям, ми стаємо для них променем надії, що їхнє життя – має значення, воно важливе. Принагідно, дякую усім тим людям, які вже проявили сміливу любов і прийняли у свою сім’ю дитину з непростою долею, подарувавши їй тепло домашнього затишку", - додає Епіфаній.

За його словами, цей день дозволяє нам сьогодні переосмислити, про яку Україну ми мріємо. Безумовно, це країна без сиріт, де батькам не доводиться у силу різних причин – слабкості, недбальства, байдужості чи неблагополуччя – залишати своїх дітей у холодних стінах інтернату. Та навіть вони не в змозі подолати тепло любові, які ці чисті й безневинні діти можуть дати біологічним чи прийомним батькам. Відкрийте свої серця для цієї любові – і ви врятуєте цілий світ дитячого життя.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, не дай бог разом під ікони — кому категорично заборонено хрестити дітей.

Знай.uа писав, сильна материнська молитва до Богородиці за дітей — як попросити захисту для своєї кровинки.