Українська авіакомпанія SkyUp може збанкрутувати через карантинні обмеження на перельоти по світу і зниженого пасажиропотоку.

Український авіаперевізник зазнає збитків на десятки мільйонів доларів і керівництво зазначає, що без держпідтримки можуть виникнути проблеми.

"Минулого року ми заплатили 200 млн грн податків і зборів. Цього року мали заплатити 400 млн грн. Замість цього нам загрожує банкрутство, а державі – мінус 100 млн грн через те, що всі наші 1 300 високооплачуваних фахівців стануть на біржу праці", - заявив в інтерв'ю співвласник SkyUp Airlines Олександр Альба.

авіакомпанія SkyUp
авіакомпанія SkyUp

Він також є співвласником туроператора Join Up!, де збитки від пандемії ще не підраховували. Клієнтів заспокоюють – загрози банкрутства оператора немає.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Точні цифри отримаємо на початку 2021 року. Можемо говорити про значне падіння продажів, при цьому в туристичній індустрії менше ризиків і конкуренції, ніж в авіації, тому загрози банкрутства немає", - пояснила керівник PR-відділу Join Up! Ольга Ткаченко.

За її словами, співвласник компанії звернув увагу держави на авіаційну галузь в Україні, оскільки SkyUp змушений конкурувати з іноземними авіаперевізниками, які отримали величезні суми держпідтримки.

"Їх вони успішно витрачають на те, щоб закріпитися на українському ринку і "видавити" національних перевізників", - зазначила Ольга.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, МАУ скасовує рейси: через конфлікт між Вірменією та Азербайджаном тепер ніхто нікуди не летить.

Як повідомляв портал Знай.uа, скоро українці зможуть без пересадок літати в Чикаго, Нью-Йорк і Майамі.

Також портал Знай.uа писав, що авіакомпанія Wizz Air ввела збір за надання місць поруч на борту літака.