Його звинуватили у формуванні численних корупційних схем. Подробиці скандального засідання фракції в ефірі телеканалу НАШ повідомив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський.

«Вчора на фракції мій колега Куницький виступав і, прямо дивлячись в очі Криклію і Арахамії, приводив ці факти. Цей червонів, бліднув, кашляв, гикав, плакав - ніякого результату», - сказав Дубінський.

Він також назвав факти, які звучали на фракції. За його словами, Криклій «придумав заново сертифікувати автомобілі з газобалонним обладнанням, піднявши ціну з 800 гривень до 3 тисяч. У чотири рази! Мільйон машин по 3 тис гривень - 3 млрд у кишеньку. Скільки він отримав? 10%, припустимо? 20%? 300 млн? 600 млн?».

Ще одним фактом, що вказує на корупцію Криклія Дубінський вважає те, що при нинішньому міністрі інфраструктури «документи для сертифікації крюїнгових агентств (моряків) подорожчали у 3 рази. І повністю вся система сертифікації морської адміністрації, отримання документів для моряків, перейшла у приватні руки, пов'язані з фірмами, підконтрольними пану Криклію та його оточенню».

І ще одним свідченням корумпованості Криклія є те, що «він лобіював зміни до так званого технагляду за дорогами, при яких 2% від вартості дороги йдуть якимось незрозумілим організаціям, які перевіряють - чи надійно встановлені знаки і правильно зробили розмітку».

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«У нього навіть прізвище говорить само за себе, найбільш кричущий прояв корупції у Кабінеті Міністрів», - додав нардеп.

За словами Дубінського, прем'єр-міністр Денис Шмигаль і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, що були присутні на засіданні фракції, ніяк не відреагували на озвучені факти.

«У мене простий висновок з цього. Коли сидить міністр, якого прямо в обличчя фракція, що його обрала, звинувачує у корупції - не просто так, не голослівно, а наводить докази і документи, а глава фракції сидить і мовчить, прем'єр-міністр сидить і мовчить - значить, вони у долі з тієї корупцією , яку організував і кришує пан Криклій. Для мене це абсолютно чітко зрозуміла ситуація», - сказав Дубінський.

Нагадаємо, Олександр Дубінський і раніше неодноразово наводив факти корупції Владислава Криклія. Зокрема, нардеп-журналіст заявляв, що Криклій та його оточення ставлять під загрозу Програму «Велике Будівництво».