Близько 17 тисяч дітей, які перебувають у банку даних сиріт, можуть не отримати шанс на нову сім'ю, а тисячі сімей, які чекають на них у черзі на усиновлення – не почують дитячий сміх удома.

Читайте Знай в Google News!

З 1 січня 2021 року в Україні, черговим етапом децентралізації та створення територіальних громад, планують ліквідувати та реорганізувати райдержадміністрації. Як це відбуватиметься має бути передбачено в окремому законі, який ще приймати в Верховній Раді.

Передбачається, що надалі держава надаватиме соціальні послуги в новій сервісній службі, однак усиновлення не входить до переліку її повноважень, громади також поки не мають на це права.

Діти за столом, фото: pixabay.com
Діти за столом, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

ОТГ також не зможуть включити нових дітей до банку даних сиріт, щоб вони отримали шанс на нову сім'ю. Тобто втрачається державний оператор у процесі усиновлення. При цьому де буде зберігатися ключ від банку даних сиріт, досі залишається неясним.

"У нас буде паралізований взагалі процес усиновлення з 1 січня люди не зможуть усиновити дітей в Україні. Андрій Рева і всі міністри після нього занадто затягнули це питання, не бажаючи вирішувати. Вони 5 років ухилялися від цієї діяльності з децентралізації. Треба було виписувати субвенцію, визначати людей, їх вчити", - повідомила співголова Всеукраїнської організації Служба захисту дітей Людмила Волинець.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, вісім сиріт із Закарпаття вирушать за кордон у пошуках щастя.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Мінсоцполітики пояснили, як підтримати дітей-сиріт.

Також портал Знай.uа писав, що у Дніпрі шукають сім'ю для маленьких братів, хлопчики мріють обійняти маму.