150 тисяч безробітних отримають виплати, які повинні бути витрачені виключно на відвідування ресторанів і чайові офіціантам. На жаль, таке щастя привалило не українцям.

Влада американського штату Гаваї витратять 75 мільйонів доларів на програму Hawaii Restaurant Card, за якою безробітним роздадуть карти на 500 доларів кожному. Про це повідомляє видання KHON2.

Зазначається, що гроші з карти можна буде витратити лише на походи по ресторанах штату в період з 20 жовтня по 15 грудня. При цьому подавати спеціальну заявку не потрібно - такі карти автоматично отримають ті, кому виплачують допомогу з безробіття, починаючи з 25 березня.

Поповнити таку карту буде неможливо, а наявні кошти власники зможуть витрачати лишень на їжу, чайові та алкоголь.

Програму Hawaii Restaurant Card, фото KHON2
Програму Hawaii Restaurant Card, фото KHON2

Автори програми переконані, що така допомога підтримає не тільки ресторанну галузь, а й, наприклад, місцевих фермерів.

Асоціація ресторанів Гаваїв назвала це "безпрограшним варіантом".

"Це буде мати велике значення з точки зору того, що наші ресторани залишаться відкритими, а наші співробітники залишаться на роботі", - зазначив член правління асоціації Віктор Лім.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Львові критично зростає рівень безробіття

Як повідомляв портал Знай.ua, безробіття в Києві зросло в три рази

Також Знай.ua писав, з початку року на 40% зросла кількість безробітних на Закарпатті