Світ моди ридає від втрати легендарного творця. Засновник бренду Kenzo Кендзо Такада пішов з життя від коронавірусу у віці 81 року, повідомляє AFP з посиланням на представника дизайнера.

Читайте Знай в Google News!

Японський дизайнер і засновник модного будинку Kenzo помер у неділю, 4 жовтня, в одній з лікарень у французькій комуні Нейї-сюр-Сен.

Такада народився 27 лютого 1939 року в японській префектурі Хего. Він здобув освіту в школі для модельєрів Bunka Gakuen в Токіо, а в 1965 році переїхав до Франції.

Бренд Kenzo був заснований Такадою в 1970 році. У Парижі дизайнер відкрив свій перший бутік під назвою Jungle Jap, там же відбувся перший показ мод. На наступний рік він представив свою колекцію в Нью-Йорку і Токіо.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

C 1983 року Такада почав займатися чоловічою модою. Через п'ять років Kenzo випустив першу лінію одягу для дітей і товарів для дому, а ще через рік — парфумерну продукцію.

Кендзо, фото AFP
Кендзо, фото AFP

У 1993 році Кендзо продав свій бренд концерну LVMH, а через шість років пішов з модного будинку і зайнявся авторськими проектами. У 2004 році Такада запустив бренд Gokan Kobo, зайнявшись створенням посуду, аксесуарів і предметів інтер'єру.

У 2016 році Такада став кавалером ордена Почесного легіону Франції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як відсвяткували дні народження Могилевська, Сумська та Горбунов: розкіш, екзотика та пів шоубізнесу.

Як повідомляв Знай.ua, "Не хочеться вірити": друзі розбитого інсультом Моїсеєва підозрюють найстрашніше

Знай.ua писав, Волочкова розкинула шпагат перед носом коханця-перила замінили балетний верстат.