Відтепер в Україні для відкриття банківського рахунку більше не потрібно мати традиційний паспорт-книжечку або ID-картку: достатньо буде лише смартфону з додатком "Дія" з відповідним вмістом.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк спростив процедуру віддаленої ідентифікації та верифікації банківських клієнтів з цифровим паспортом у мобільному застосунку "Дія".Відтепер громадянам під час дистанційного відкриття рахунку в банку не потрібно фізично пред’являти ID-картку або біометричний закордонний паспорт, якщо вони мають цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку "Дія".Скористатися цим методом зможуть усі українці, які мають біометричні документи – ID-картку та закордонний паспорт. Для цього їм потрібно встановити застосунок "Дія" на свій смартфон та верифікуватися для отримання цифрового паспорту або закордонного цифрового паспорту за допомогою Системи BankID НБУ", — розповідають у Нацбанку.

Додаток “Дія”, фото Міністерство цифрової трансформації України
Додаток “Дія”, фото Міністерство цифрової трансформації України

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому банківським установам знадобиться час, щоб застосувати нові можливості на практиці. Окрім того, спочатку українців очікуватиме період тестування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Telegram почав блокувати користувачів - хто ризикує втратити аккаунта.

Як повідомляв "Знай.ua", гроші українців у Приват24 опинилися під прицілом шахраїв - надають кредити через Facebook.

Знай.ua писав про новий закон і податок для таксистів - їм нікуди бігти.