Історія сучасної української держави і козацтва - нерозривно пов'язані. Якби не наші предки-козаки - не було б сучасних українців, не сформувалася б наша спільність, і не зародилася б загальна самосвідомість, що дозволило нам зберегти державність в найскладніші часи.

Українське козацтво має своє древній свято, яке їх предки зберегли через століття і надали їм нового змісту і значення.

У цій статті ми розповімо про історію свята, його особливості і звичайно ж, поділимося кращими привітаннями зі святом в прозі на українській і російській мовах.

Дата свята

Козацтво: джерело: YouTube
Козацтво: джерело: YouTube

Свято День козацтва в сучасній Україні має постійну дату - 14 жовтня. Одночасно в нашій країні святкують ще два важливих свята - Покрову Пресвятої Богородиці і День захисника України.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Всі три події нерозривно пов'язані один з одним і мають спільне походження і сучасні традиції святкування.

Історія свята

Козацтво: джерело: YouTube
Козацтво: джерело: YouTube

Перші офіційні повідомлення про те, що українські козаки святкують свій день саме на Покрову Богородиці, як не дивно, з'явилися у французьких джерелах ще в кінці XVIII століття.

Там вказувалося, що своє свято козаки призначили в цей день з тієї причини, що особливо цінували Богоматір, яку вважали своєю заступницею. Саме в її честь на Хортиці з'явився перший храм, який по видимому, був побудований ще в XVI столітті.

Пам'ять про те, що 14 жовтня з сучасного стилю святкується День козацтва збереглася в народі і офіційній пресі і літературі. Саме в цей день святкується Покрова - одне з дванадцяти найважливіших православних свят, яке особливо шанували всі українські воїни.

День українського козацтва: роль в сучасному суспільстві

Козацтво: джерело: YouTube
Козацтво: джерело: YouTube

Сьогодні свято відзначається на державному рівні. Нове значення день отримав в 1999 році, коли другий президент України Леонід Кучма прийняв рішення знову ввести його в офіційний календар.

Необхідність особливої ​​поваги традицій українського війська та козацтва зокрема, стала всім зрозуміла в 2014-2015 роках, коли почалася війна на сході країни. Саме тоді 14 жовтня стало офіційним вихідним днем ​​в честь Дня захисника України.

Привітання з Днем українського козацтва в прозі: кращі варіанти для кожного

Козацтво: джерело: YouTube
Козацтво: джерело: YouTube

Проза - універсальна літературна форма, яка дозволяє підібрати найбільш гідні і відповідні слова для кожного. Патріотична проза і виразне фото - кращий варіант для діючого військового, малюнки та прикольні повідомлення - підійдуть молодим хлопцям або навіть підліткам.

Поздоровлення з Днем українського козацтва в прозі

Козацтво: джерело: YouTube
Козацтво: джерело: YouTube

Красиві побажання військовим

Сьогодні вітаємо всіх військовослужбовців України. Ви – наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких – у ваших надійних, сильних руках. Прийміть вітання з найкращими побажаннями: добра, світлого настрою та перемоги!

***

Вітаємо Вас із Днем захисника України! Це справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники України, водночас стало уособленим святом усіх чоловіків. Це свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.

З нагоди свята вітаємо усіх, хто носить високе звання захисника України! Шлемо сердечні вітання ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів та зичимо міцного здоров'я, добра, щастя, злагоди Вам та Вашим родинам.

***

Вітаю всіх чоловіків і жінок – захистників України. Поки є герої, що захищають мирне майбутне наших дітей від брехливого підступного ворога, ми обов’язково переможемо. Молимось за вас, воїни України!

***

Шановні захисники України! Ви довели, що є достойними нащадками українського козацтва. Щиро зичу Вам міцного здоров’я, незламного духу та мирного неба! Також сердечно вітаю Всіх із особливим Днем для українців – святом Пресвятої Покрови – єдиним релігійним святом, яке є одночасно національно-патріотичним та державним. У сьогоднішніх нелегких обставинах життя українського народу ми просимо Пресвятої Владичиці її Покрову над нами. Бажаю усім нам козацьких вчинків, звитяг і глибокої духовності. Нехай прагнення відстоювати свою волю та незалежність і надалі буде неодмінною рисою українців.

***

Ти – справжній чоловік і ми пишаємося, що в українській армії є такі люди як ти. Щастя, здоров'я, тиші і миру тобі, дорогий наш захиснику! Спасибі тобі за те, що ти є у нас.

***

Вклоняюся перед твоєю мужністю. Я впевнена, що завдяки таким Героям, як Ти, нас точно чекає Перемога. З Днем захисника України!

***

Вітаю з 14 жовтня – Днем захисника Вітчизни! Це – свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу. Від усієї душі бажаю Вам доброго здоров’я на довгі роки, успіхів у праці, щастя, благополуччя!

***

Дозвольте привітати Вас зі святом мужності і патріотизму, святом історії і добра – Днем Захисника України. Це свято не лише чоловіків, це свято всіх, хто любить і захищає свою Батьківщину. Це – свято України. Нехай Ваш дім буде наповнений світлом і любов'ю, а робота приносить лише задоволення!

***

У такий знаменний день вітаємо всіх чоловіків, хлопців, а також жінок, всіх, хто стоїть на захисті кордонів нашої Батьківщини. Ви сильні, стійкі, сміливі і хоробрі. Нехай служба буде спокійною, мирною, а життя - яскравим, довгим, а в домі панує тепло, затишок і любов. Шана і слава захисникам Вітчизни, слава Україні!

***

У День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці від щирого серця хочу побажати вам міцних сил і незламної віри, бравих ідей і добрих надій, впевнених планів і обов'язкової удачі, незгасного оптимізму і відмінного виконання всіх поставлених завдань. Хай береже вас від усіляких бід Свята Богородиця.

***

Нехай щастя, любов, достаток і взаєморозуміння назавжди оселяться у вашому домі. Нехай вам завжди буде куди повернутися, а День українського козацтва запам'ятається як радісний і такий, що викликає гордість!

***

Дорогі наші козаки! У це радісне й урочисте свято бажаю вам бути у відмінній формі, завжди прагнути нових вершин, заробляти багато грошей і любити всією душею. Нехай ваша любов і ніжність повернуться до вас сторицею! Нехай сила, мужність, відвага, чесність і цілеспрямованість будуть вашими головними якостями у житті!

***

Дорогі чоловіки! Вітаю із Днем українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Бажаю бути завжди на висоті, підкорювати небувалі вершини, впевнено йти до своєї мрії, залишатися вірними своїм цілям при будь-якому розкладі життя, сподіватися тільки на краще і вірити в свою удачу.

***

Любі наші чоловіки, вітаємо вас із Днем українського козацтва! Завжди будьте нашими захисниками, підтримкою й опорою! Нехай робота буде в радість, відпочинок – зі смаком, а в будь-якій важливій справі на вас чекатиме перемога!

Поздравления с Днем украинского казачества в прозе

Дорогие мужчины, поздравляю вас с Днем защитника! Желаю вам никогда не видеть войны и горя. Пускай ваш жизненный путь будет спокойный, уверенный и процветающий, а рядом всегда идут родные и близкие люди.

***

С Днем Защитника! Желаю быть здоровым, уверенным в себе и успешным. Оставайся таким же сильным и умным. Пускай в жизни у тебя будет спокойствие и мир, а на работе - стабильность.

***

Поздравляю тебя с 14 октября - Днем защитника Украины. Желаю тебе силы и твердости духа, энергии и оптимизма, благополучия и спокойствия. Пускай жизнь будет наполнена приятными и позитивными эмоциям и в ней никогда не находилось время горю и войне.

***

Поздравляю с Днем защитника! Этот праздник является очень важным, ведь напоминает о том, какое огромное значение имеет мужественность. Я желаю тебе всегда оставаться таким же уверенным в себе и выносливым. Пусть твоя судьба будет успешной и благополучной, а рядом будут близкие люди.

***

Хочу пожелать всем защитникам Украины, независимо от того в каком статусе и как вы ее защищаете - ПОБЕДЫ! Победы над врагами, независимо кто это и где находится!

*****

Позвольте поздравить Вас с праздником мужества и патриотизма, праздником истории и добра - Днем защитника Украины. Это праздник не только мужчин, это праздник всех, кто любит и защищает свою Родину. Это - праздник Украины. Пусть Ваш дом будет наполнен светом и любовью, а работа приносит только удовольствие!

*****

Поздравляю украинцев с Покровом Пресвятой Богородицы, пусть матушка покроет Украину и защитит от всего плохого. Поздравляю воинов с Днем защитника Украины и украинского казачества, пусть пули вас облетают, и вражеское железо обходит ваше тело, а дух будет прочнее стали.

*****

В такой знаменательный день поздравляем всех мужчин, юношей, а также женщин, всех, кто стоит на защите границ нашей Родины. Вы сильные, устойчивые, смелые и храбрые. Пусть служба будет спокойной, мирной, а жизнь - яркой, длинной, а в доме царит тепло, уют и любовь. Честь и слава защитникам Украины, слава Украине!

*****

Пусть ваши сила и мужество всегда питаются любовью и поддержкой близких и родных. И после любых "баталий", которые часто случаются в повседневной мирной жизни, дома вас всегда ждет уютная гавань. Крепкого здоровья Вам, успехов и надежного тыла! И пусть вам всегда будет кого защищать, но не будет от кого!

*****

Преклоняюсь перед твоим мужеством. Я уверена, что благодаря таким Героям, как Ты, нас точно ждет Победа. С Днем защитника Украины!