У жовтні в Україні традиційно стартує опалювальний сезон. Однак щороку, коли на вулиці холоднішає, країнці починають замислюватись про тепло у трубах.

Читайте Знай в Google News!

Головна умова включення батарей в будинках - це температура повітря на вулиці не більше +8 градусів тепла протягом трьох днів. Вже в цьому місяці в нашій країні стартує опалювальний сезон, але поки температура повітря комфортна і дозволяє українцям "не врізати дуба", то це ідеально і для гаманців, і для власного затишку.

Спочатку тепло почнуть давати в будинки житлового фонду, а потім вже на комунальні підприємства. У нашій країні на соціальних об'єктах включать батареї, коли температура всередині будівлі не піднімається вище +16 градусів.

опалення, скріншот з відео
опалення, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Відзначимо, що вартість тепла займає в квитанціях по комунальних послугах найбільшу статтю витрат. Таким чином з початком опалювального сезону цифри в платіжках різко зростуть.

У жовтні тарифи на тепло рости не будуть, вони залишаться на колишньому рівні. Але вони можуть зрости в грудні-лютому, тобто в розпал опалювального сезону через підвищення вартості блакитного палива.

опалення, скріншот з відео
опалення, скріншот з відео

Більшість українських міст вже зареєструвала проект рішення про перегляд вартості тепла. Десь опалення стане дешевше, в деяких містах подорожчає. За словами експертів, тут грає роль ряд факторів-управління мережами, їх стан, борги населення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тарифи на комуналку здорожчають: українцям пояснили, за що заплатимо втридорога.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".