Прес-служба Міністерства освіти і науки України повiдомила про те, що підвищення зарплат вчителям, яке обіцяли провести в 2021 році, перенесли на 2022 рік. За їхніми розрахунками, у 2021 році необхідно додатково мінімум 50 мільярдів гривень на реалізацію постанови Уряду від 10 липня 2019 року №822.

Читайте Знай в Google News!

У повідомленні йдеться про те, що урядом Міністерству освіти і науки спільно з Мінекономіки, Мін'юстом і Мінфіном було доручено підготувати проект рішення про відстрочення впровадження постанови до 31 грудня 2021-го (протокол № 79 засідання Кабінету Міністрів України від 14.09.2020), у зв'язку з відсутністю інфляційних джерел фінансування.

"Наголошуємо, що рішення не скасовано, а відкладено", — також було зазначено Міністерством. На галузь освіти в проект бюджету на 2021 рік передбачили 173,8 мільярдів грн, що більше в порівнянні з торішній державним бюджетом на 34 млрд гривень, про що нагадали в МОН.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
Посадовий оклад працівника першого тарифного розряду в 2021 році буде змінюватися двічі. Перший раз з першого січня — 2670 грн і з 1 липня-2893 гривні. Тобто, розміри ставок заробітної плати працівників бюджетної сфери збільшаться на 20% з січня, а з липня — додатково на 8,3%.

У Міністерстві освіти і науки України зазначили, що постанова № 822 "Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників установ і установ освіти і науки" від 2019 року виконує норми Закону України "Про освіту" та "Про наукову та науково-технічну діяльність".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, чернівчани звернулися до Шмигаля через газові борги: "Зрозуміти і пробачити"

Як повідомляв "Знай.ua", молода матуся з малюком померли при пологах, рідні звинувачують лікарів: "Страшно кричала"

Знай.ua писав, українцям дозволять не платити за євробляхи - пощастить тільки обраним.