В ефірі програми "Право на владу" у четвер, 8 жовтня, виступила народна депутат від Партії "Голос" Ольга Стефанишина. Темою випуску стала друга хвиля пандемії китайського вірусу Covid - 19 і хто в ній винен. Стефанишина зачепила болючу для українського суспільства тему-влада, на її думку, не бажає бачити проблему коронавірусу, і все, що хвилює "сильних світу цього" - це майбутні вибори.

"Ті цифри, що ми сьогодні бачимо..“. 5...6 тисяч... вони незабаром стануть ще більше. Людям просто не роблять тести. Вони приходять негативні, хоча людина вже втратив нюх. Чому це відбувається? У нас вибори. Україні так не пощастило перед виборами опинитися в такій ситуації...(...) Ніхто з влади не захоче говорити правду. Є рознарядки у нас в областях, не класти людей в лікарню. Невідомо, хто за цим стоїть. Може, місцева влада, може Центральна..."Стефанишина стверджує, що майже у всіх лікарнях є місця, але людей відправляють додому, не визнаючи проблему захворювання.

Депутат нагадала, що ще 7 травня було заплановано " запустити масштабне тестування...Міністр за 7 місяців Цього не зробив, і у нас є конкретне прізвище цього міністра. Степан. Він не зробив нічого для того, щоб виконати елементарний закон.
Скільки ми ще будемо тягнути і тримати такого міністра на посаді?"- запитала Стефанишина, ще раз акцентувавши на тому, що перше, що потрібно зробити владі — сказати людям правду.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що дистанційне навчання, яке впровадили в Україні у зв'язку з пандемією, багато критикувалося як вчителями, так і батьками, які навіть писали петицію щодо його заборони. Експерти в галузі освіти обговорили ставлення до дистанційної освіти вчителів.

Також Знай писав, що український інфекціоніст Світлана Куніцина розповіла, що діти переносять хворобу в легкій формі і можуть передавати інфекцію далі. Куніцина розповіла, що школи і дитячі садки, швидше за все, закриють на карантин в листопаді.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Івано-Франківську скоротять зимові канікули для школярів.