В Україні вже кілька місяців працює автоматична фіксація порушень швидкісного режиму. Однак новинкою вирішили скористатися шахраї, які надсилають українцям листи про те, що вони нібито порушили ПДР і тепер в обов'язковому порядку повинні заплатити штраф.

Читайте Знай в Google News!

Свій випадок розповіла киянка Валентина Андріяшко виданню "Оглядач". Вона стверджує, що повідомлення про штраф за перевищення швидкості прийшло їй на поштову скриньку. При цьому автомобіль давно при розлученні дістався чоловікові. Крім того, колишній чоловік розповів, що автомобіль вже 2 тижні знаходиться на ремонті.

Трохи пізніше жінці почали надзвонювати колектори і погрожувати, що відберуть квартиру. Киянка не розгубилася і заявила, що звернеться в поліцію. Після цього дзвінки припинилися.

У разі, якщо ви отримали підроблених штраф за порушення ПДР, в якому сумніваєтеся, потрібно перевірити його по базах:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  • в Електронному кабінеті водія (e-driver.hsc.gov.ua)
  • на сайті МВС (bdr.mvs.gov.ua)
  • а також у додатку"Дія".

Юристи відзначають, що з введенням діджиталізації в Україні у шахраїв збільшилася можливість доступу до різних баз.

" вони можуть легко купити дані людей. Тому перевірити штраф можна на офіційному сайті МВС за номером автомобіля або технічного паспорта. Є різні додатки і чат-боти в Telegram. Або просто зателефонувати на 102. Якщо ніде ви своє порушення не знайшли, то сміливо його ігноруйте", - радить адвокат Андрій Вареник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українцям розсилають підроблені штрафи за порушення ПДР: під прицілом довірливі пенсіонери.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні змінюють правила ПДР: повний список порушень і штрафів для водіїв.

Також Знай. ua писав, що українцям нагадали про нове правило ПДР: почало діяти з 1 жовтня.