Кінолог Юлія Ісламова розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook історію про інцидент, в якому дівчина постраждавши від собаки. Вона вирішила сфотографуватися з вівчаркою свого приятеля. Сама тварина вже стара і має больовий синдром, і її хотіли приспати після того, як вона покусала дівчину, яка згодом визнала свою провину.
Читайте Знай в Google News!
З собакою все добре, проте необхідно розуміти, як не варто поводитися з чужими собаками. Юлія прикріпила кілька фотографій і вирішила розібрати цей нещасний випадок. На перших знімках видно, як вівчарка притискає голову до підлоги, відхиляючись від дівчини, і знаходиться в напрузі.

Незважаючи на те, що паща собаки розкрита, тіло напружене, що говорить про те, що тварина не розслаблено. Відведені назад куточки губ і розкрита паща свідчать про гіпервентиляції легенів. Це або перегрів, або стрес.
Вівчарці було некомфортно, про що можна зрозуміти, подивившись на підставу хвоста на обох фотографіях, воно притиснуте. На третій фотографії вже видно сам укус, який припав на найближчу точку до собаки — за обличчя дівчини, що обняла вівчарку за шию. Адже собака могла сприйняти дії дівчини як загрозу або напад на порожньому місці.

Зуби собаки досить невдало торкалися скроні і обох щік, тому навіть при не дуже сильному змиканні щелеп — це призведе до рваних ран. На наступних фотографіях вже видно наслідки укусу.
Важливо розуміти, що під час самозахисту укус собаки розрахований саме на іншу собаку під силу і жорстокості, а не на людину. Тому, щоб такого ніколи не сталося, необхідно навчитися бачити і відчувати сильну напругу собаки під час тактильного контакту і ні в якому разі не лізти до неї обличчям в цей момент.
Не слід і зовсім обіймати малознайомих вам собак без уміння читати їх мову тіла. На встановлення первинної прихильності з твариною необхідно не менше двох тижнів, тому будь — яка доросла особина (старше 8-10 місяців), взята з вулиці, від інших людей або з притулку-чужа.

Є три "ліки", які дозволять уникнути таких ситуацій. Це страх, навчання та довіра. Перше "ліки" пояснюється малою ймовірністю самозахисту собаки, якщо вона боїться. Однак іноді буває агресія страху, коли тварина просто забуває про власну безпеку і б'ється не контролюючи себе.
Навчання дозволить зрозуміти собаці, що тактильний контакт вигідна штука, і у неї не буде причин захищатися. А довіру можливо буде вибудувати, коли собака вивчить передбачуваність вашої поведінки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Львові маршрутник викинув школяра, який плаче за борт: "Iдіот!"

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", українців хочуть загнати на "карантин вихідного дня" - що відомо?

Знай.ua писав, На Житомирщині оскаженілий дачник відстрілював грибників: "Ти попався"