Результатом переговорів щодо врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі, тривалість яких склала більше десяти годин, між главами МЗС Вірменії Зограбом Мнацаканяном, Джейхуном Байрамовим від Азербайджану і Лавровим з боку Російської Федерації стала домовленість про перемир'я. Вона набирає чинності з 12: 00 10 жовтня 2020 року. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Читайте Знай в Google News!

Обговорення почалося в п'ятницю, в Москві і закінчилися в ніч на суботу. Сторонами були узгоджені чотири пункти. Першим виступає саме припинення вогню для обміну полоненими та іншими утримуваними особами, а також тілами загиблих. Це відбудеться за посередників і за критеріями Червоного Хреста.

Другий пункт-конкретні параметри режиму припинення вогню будуть узгоджені додатково. Третій - за посередництва Мінської групи ОБСЄ, Вірменія і Азербайджан зобов'язані приступити до переговорів для мирного врегулювання конфлікту. Останній пункт стосується підтвердження незмінності формату переговорів сторонами.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Посередником виступив міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, який і представив відповідні пункти.

Сам конфлікт тривав з 27 вересня на лінії зіткнення між двома державами. Число загиблих нараховуються сотнями.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Азербайджан взяв частину Нагірного Карабаху, Вірменія відповіла обстрілами з ракет: постраждало мирне населення, кадри з місця.

Як повідомляв "Знай.ua", Вірменія пустила снаряди по Азербайджану посеред ночі, один з них дивом не розірвався: моторошні кадри

Знай.ua писав, битва за Нагірний Карабах: Азербайджан офіційно повернув частину територій і дав їм свою назву