Як правильно проголосувати на місцевих виборах? Це питання зараз турбує, мабуть, мало не кожного соціально активного українця, який готується віддати свій голос за кандидатів на місцевих виборах-2020.

Читайте Знай в Google News!

Центральна виборча комісія затвердила порядок заповнення бюлетеня на місцевих виборах 2020 року. Так, як же правильно заповнити бюлетень 25 жовтня, щоб ваш голос зарахувався?

Так, щоб проголосувати за партію, необхідно в порожньому квадраті навпроти назви політсили поставити позначку плюс " + " або будь-яку іншу. Після цього необхідно вибрати кандидата в депутати від цієї партії і вписати його порядковий номер в квадраті з трафаретом.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Проголосувати можна лише за одну політичну партію і одного кандидата в депутати. Будь-які інші маніпуляції у бюлетені просто скасовують голос виборця.

Місцеві вибори, скріншот: YouTube
Місцеві вибори, скріншот: YouTube

Але можуть бути винятки, наприклад, виборці Дніпра, Житомира, Кривого Рогу, Кропивницького, Полтави, Херсона отримають по 5 бюлетенів, бо, крім стандартного набору, мають ще вибори до районних у місті рад. До цих бюлетенів також треба буде вносити дві позначки - традиційну “галочку” за партію та в сусідній клітинці вписувати номер кандидата від цієї ж партії. Також 5 бюлетенів отримають деякі виборці на Чернігівщині, але за інших обставин. В одномандатному виборчому окрузі №208 у цей же день відбуватимуться довибори до Верховної Ради. Бюлетень буде звичний - із прізвищами кандидатів. Такі бюлетені отримають виборці Бахмацького, Борзнянського, Куликівського, Менського, Талалаївського та частини Ічнянського районів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українців залишать без пенсії, слуги Зеленського шокували зізнанням: "Не світить".

Як повідомляв Знай.uа, "Влада не хоче бачити проблему covid-19 - у них вибори на носі" - Стефанишина закликає сказати правду.

Знай.uа писав, пенсіонери натовпом підуть заражатися на COVID-19: влада пожертвує людьми похилого віку заради проведення виборів.