Причин для бідності безліч - обмеженість ресурсів, не лише грошей, недостатня освіта та поінформованість, обмежене здоров’я, обмежений доступ до чистої води, грунтів, повітря. Є серйозний зв’язок між рівнем здоров’я і бідністю. Особливо це видно по стоматології. Чим бідніші люди, тим гірші у них зуби. Причини злиднів пояснює Нобель з економіки, пише УП.Життя.

Читайте Знай в Google News!

Світовий банк відносить Україну до розряду країн, де бідною вважають людину, яка живе на менш ніж 5,5 доларів в день (близько 130 гривень).

У нас таких людей 4%, близько 1,5 млн людей. Якщо взяти рівень жахливої бідності в світі, таких людей в нас близько 300-400 тисяч. В основному це пенсіонери, одинокі жінки, є трохи багатодітних родин, які не мають годувальника. Це може бути самотня мама з інвалідністю з дітьми.

злидні, фото Pxhere
злидні, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Злидні – це голод, коли не можемо купити їжу, відсутність даху над головою, неможливість звернутись за меддопомогою, не мати доступу до освіти, бути без роботи і боятися майбутнього, жити одним днем.

Бідні люди не можуть планувати, вони сконцентровані на малому відліку часу. Чим більше у вас грошей, тим далі ви можете планувати своє життя.

1981-го року 40% населення світу жило у злиднях, це 2 мільярди. Зараз таких людей поменшало до менше 1 млрд. А багатих побільшало.

25% людей в Україні, які відчувають незручності щодо оплати своїх базових потреб. Це може бути купівля м’яса, заміна одягу сезонна, оплата комунальних послуг тощо.

пенсія, старенька, виплати, старість
пенсія, старенька, виплати, старість

Цікавий факт: У Франції вважається бідною людина, яка не має трьох предметів зі списку: телефона, кольорового телевізора, авто, можливості відпочивати тощо (більше на картинці нижче). Більше враховують не стільки гроші, скільки відсутність певних благ у житті. І якщо в людини немає 4 і більше пунктів, її вважають злиденною.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, бідність у цифрах: скільки українців виживає, а не процвітає.

Як повідомляв Знай. ua, українцям пообіцяли "Круте піке" через позбавлення субсидій, не допоможе навіть зростання мінімалки.

Також Знай. ua писав, що пенсіонерам додадуть по 300 гривень з 1 січня: кому перерахують виплати.