Як виявилося, в мережі відділень українських банків у період з січня до вересня 2020 року скоротилося на 251 структурне відділення, до 7329. Дана тенденція не нова, і вона посилюється. З початку поточного року їх кількість скоротилася на 673.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки даним Національного банку України.

Банкомат, фото: Знай.uа
Банкомат, фото: Знай.uа

Найбільше відділень до 1 жовтня налічувалося у державних банків – Ощадбанку (1 931) і ПриватБанку (1 750). Вони ж і скоротили свої мережі найсильніше - на 166 і 83 відділення за квартал відповідно. Державний Укргазбанк, навпаки, розширив регіональну мережу і відкрив 21 підрозділ.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Раніше в Національному банку України пояснювали, що фінустанови позбавляються від збиткових відділень заради оптимізації витрат, тобто економії.

Варто також нагадати нашим читачам, що глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель після візиту до Києва заявив про те, що ЄС не є благодійною організацією або банкоматом, а найкращим способом для підтримки України він вважає — допомога в реформуванні країни. "Але здійснити ці реформи можуть тільки самі українці", - повідомив він.

Користувачі в інтернеті зазначають схожість цієї фрази з тією, яку колись висловив Дмитро Медведєв: "Грошей немає, але ви тримаєтеся". За словами Борреля, найкращим способом стабілізації сусідства з Євросоюзом є стабільна, процвітаюча і демократична Україна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, в Україні зі збільшенням мінімалки стане дорожче життя: як зміниться ціна на продукти і комуналка.

Як повідомляв Знай.uа, у банк зі смартфоном замість паспорта - в НБУ підготували "сюрприз" для просунутих українців.

Знай.uа писав, десятки тисяч гривень померли разом з пенсіонером: куди діваються заощадження українців.