Українці, які мріють про потужну і швидку машину цікавляться питанням покупки б/в авто з США. В останні кілька місяців особливої популярності набула покупка авто з Америки під ключ. Даний процес полягає в тому, що певний посередник пропонує комплекс послуг.

Читайте Знай в Google News!

Експерти розповіли, що ж представляє така система і як купити машину із США з аукціону, з оформленням документів, транспортуванням в Україну, митним оформленням і ремонтом. Про це пише портал "Обозреватель".

Найпростіший спосіб - звернутися до певної компанії, яка займається автомобілями з США під ключ. Фахівці з досвідом підберуть кращу пропозицію, оформлять необхідні документи, займуться транспортуванням машини в Україну і митним оформленням, відремонтують транспортний засіб і нададуть покупцеві готову машину.

Авто з США, фото: automoto-guide
Авто з США, фото: automoto-guide

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зрозуміло, все це можна зробити самостійно. Але в разі нестачі досвіду, яка очевидна в такій ситуації, якщо нічого подібного раніше робити не доводилося, ризикований крок може привести до небезпечної купівлі повністю неробочого авто, яке на аукціоні можуть виставити в цілком пристойному вигляді. Ремонт такої машини, якщо він взагалі можливий, перевищить вартість аналогічної цілої б/у моделі в Україні. При цьому їздити на ній буде дуже небезпечно, адже в разі пошкодження в ДТП силової структури кузова, відновлення – дуже погана ідея. Головна причина - при попаданні в наступну аварію транспортний засіб вже не захистить водія і пасажирів. Це варто пам'ятати навіть при роботі з посередниками, які готові розглядати будь-які пропозиції на аукціонах.

Якщо пошкодження обмежені зовнішніми деталями, автомобіль можна досить швидко і відносно недорого привести в порядок. Однак варто враховувати, що доставка в Одеський порт в середньому займає 2-3 місяці. Цим питанням також займеться фірма, в яку ви звернетеся (в дорозі машина застрахована). Як обрати посередника? Зверніть увагу на вік компанії, її рейтинг та відгуки про роботу в соцмережах і на сторонніх сайтах. Не забувайте, що в Google Maps на сторінці підприємства можуть виявитися відгуки користувачів і рейтинг. Добре, якщо знайдуться знайомі, які вже зверталися до послуг конкретної компанії і зуміють дати пораду.

Скільки коштує б/в авто з США під ключ

Після участі в аукціоні і переможної ставки на розбитий автомобіль юристи вашої компанії почнуть оформлення документів. Оплатити машину доведеться разом з аукціонним збором, який варіюється від 500 до 1000 доларів. Далі - транспортування, яким також повністю займається посередник. Це теж можна зробити самостійно, але доведеться знайти велику кількість фахівців і компаній: евакуація, логістика, страховка, навантаження-розвантаження, супровід. Не забувайте, що все необхідно робити віддалено, і особисто ви нікого не знаєте.

Авто з США, фото: automoto-guide
Авто з США, фото: automoto-guide

Транспортування обійдеться до $2000. Ще близько $1000 буде потрібно витратити на перші документи по прибуттю транспортного засобу в порт. Далі-митне оформлення, вартість якого залежить від віку автомобіля, об'єму двигуна та вартості. Таким чином, покупка битого авто в США не обмежується участю в аукціоні. Розраховуйте бюджет і не забувайте, що крім покупки доведеться витратитися на послуги посередників, аукціонний збір, транспортування в Україну, оформлення документів, сертифікацію і розмитнення.

На цьому етапі, швидше за все, машина виявиться дешевше схожої пропозиції на нашій вторинці. Але автомобіль ще необхідно відремонтувати. Деякі поломки неможливо ідентифікувати на стадії участі в торгах. Як правило, підсумкова сума завжди перевищує початкові прогнози. Конкретні цифри відрізняються для окремих автомобілів і ступеня пошкоджень. Головне - уникати авто після серйозних ДТП, в яких пошкоджено силову структуру кузова. Такі лоти найпривабливіші через дешевизну, але пересуватися на такій машині дуже небезпечно навіть після ремонту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, робіть самі: вантаж і цифри автономерів поклали на плечі українських водіїв, деталі нового закону.

Як повідомляв Знай.uа, євробляхи відправили київське повітря в топ найбрудніших у світі, дихати нічим.

Знай.uа писав, підвищення зарплат скасовується: "слуги" не зможуть виконати обіцянки на 2020 рік.