У середу, 14 жовтня помер видатний український філолог Олександр Пономарів. Про це повідомляє BBC з посиланням на його дружину.

Читайте Знай в Google News!

Доктор філологічних наук, професор Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка помер у віці 84 років. Директор Інституту журналістики повідомив, що він "рік лежав у лікарні і був не в дуже хорошому стані".

Відомо, що видатний філолог був автором понад 250 робіт з історії, стилістики та культури української мови. Крім того, він вів блоги на BBC News Україна.

"у нього був перелом, він вже рік лежав у лікарні і був у не дуже хорошому стані", - сказав він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Пономарьов все своє життя присвятив розвитку і захисту української мови і став легендою Київського національного університету імені Шевченка, де викладав понад сорок років.

Він перекладав українською з новогрецької мови та п'яти слов'янських мов і був одним з найактивніших членів Товариства української мови "Просвіта" та комісії, яка виправляла русифіковану українську мову.

Похорони вченого відбудуться в суботу, 17 Жовтня. Резун додав, що додаткова інформація про те, коли відбудеться прощання, з'явиться на сайті установи. Додамо, що 17 жовтня йому мало виповнитися 85 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Києві помер ветеран АТО, який підпалив себе на Хрещатику.

Як повідомляв Знай. ua, у Львові попрощалися з легендарним поетом та другом Стуса.

Також Знай. ua писав, що пішов з життя талановитий режисер Дмитро маніфест.