В Україні очікується різке похолодання через кілька днів. У неділю в Карпатах випаде сніг і почнуться заморозки – до -1 градуса.

Читайте Знай в Google News!

Попереду на українців чекають холодні дні і ночі, можливий дощ з мокрим снігом. Тому з шафи доведеться діставати теплі речі, пише "Сегодня".

17-го жовтня мороз зустрінуть Рівненська область і Волинь, потім з понеділка холодне повітря добереться до центральних областей.

"Це зниження температури, яке досягне позначки +8 градусів, це середня добова. У Карпатах, на високогір'ї Карпат, спостерігатиметься мокрий сніг, це вже навіть там 16-17 числа", - повідомив синоптик Укргідрометцентру Владислав Білик.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

погода в Україні, фото pxhere
погода в Україні, фото pxhere

У той же час в українських містах сніг очікується не скоро.

"Найближчим часом сніг не слід очікувати, що він десь, особливо навіть сніговий покрив. Якийсь сніг, можливо, навіть буде десь пролітати, ну це так, щоб чисто побачити, що він є", - зазначив фахівець.

При цьому грудень буде не сильно холодний. Ближче до новорічних свят навіть потеплішає.

"Перед Новим роком там невелике зниження температури, невеликі опади, можливо у формі снігу. Але взимку до Нового року сильного не очікуємо", - сказав народний синоптик Володимир Деркач.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму. Температура повітря буде комфортною, але снігу чекати не варто.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.