В Одесі викрили "сітку" підкупів виборців. На "гарячому" спіймали голову однієї з виборчих комісій і місцевого жителя, які організували підкуп виборців. Правоохоронці вилучили майже 45 тисяч доларів, призначених для підкупу.

У четвер, 15 жовтня, в Одесі затримали голову однієї з виборчих комісій і місцевого жителя, причетних до організації спроби підкупу виборців. Вони були викриті під час отримання грошових коштів для подальшого підкупу виборців. Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

"Під час слідчих дій вилучено майже $ 45 тис., які фігуранти планували використовувати для подальшого підкупу виборців. За один голос і голосування виключно за певного кандидата на пост Одеського міського голови у виборчому бюлетені громадянам пропонували 1000 грн грошової винагороди. Доказ - скрін з телефону бюлетеня з позначкою навпроти прізвища кандидата", - розповів глава Нацполіціі Ігор Клименко.

В Одесі викрили "сітку" підкупу виборців, фото Нацполіціі
В Одесі викрили "сітку" підкупу виборців, фото Нацполіціі

В Одесі викрили "сітку" підкупу виборців, фото Нацполіціі
В Одесі викрили "сітку" підкупу виборців, фото Нацполіціі

В поліції зазначили, що відкрито кримінальне провадження ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено до семи років позбавлення волі.

Також правоохоронці повідомили, що голова комісії у 2015 році вже була засуджена за вчинення злочинів, пов'язаних з виборчим процесом.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кандидат у депутати напоїв виборців самогонкою

Як повідомляв портал Знай.ua, місцеві вибори-2020: як не "профукати" свій вибір, інструкція з голосування.

Також Знай.ua писав, влада пожертвує людьми похилого віку заради проведення виборів.