Аналітик Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу"(УКАБ) Іван Колодяжний виданню "Українські Новини" повiдомив про те, що в країні з 2 по 16 жовтня підвищилися оптові ціни: на огірки — в 2,5 рази до 10 гривень/кг, на виноград — впала ціна на 15-20% до 43-45 гривень/кг.раніше надавалася інформація про можливе подорожчання яєць на 20%.

Читайте Знай в Google News!

"Закупівельні (оптові) ціни на ринку плодоовочевої культури протягом перших двох тижнів жовтня зросли", — заявив Іван Колодяжний. Це стосується і ціни на помідори, яка підскочила на 17,6% до 20 гривень за кілограм. Крім того, закупівельні ціни на молоду картоплю і цибулю зупинилися на рівні 6 гривень/кг і 2,8-3 гривень за кг відповідно, в середині жовтня. Морква ж подешевшала на 25% до 3 гривень/кг за останні пару тижнів.

Вартість буряка залишається на рівні 3-4 гривень за кілограм, солодкого зеленого перцю зросла до 14,5 грн/кг, жовтого — на 16,7% до 28 гривень/кг, червоного - до 24 гривень за кілограм. А ось закупівельна ціна сливи зросла аж на 46,7% до 22 гривень за кг, персиків - на 55-60% до 47,5 грн/кг, тоді як вартість груші знаходиться на рівні 42-45 гривень/кг.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Середня ціна малини зросла на 26 відсотків протягом жовтня - до 95 гривень/кг. ціна на лохину зросла до 370 гривень за кілограм, на 27,6%, а на виноград знизилася на 15-20% до 43-45 гривень за кг. диня подорожчала втричі, до 18 грн за кг.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, депутати "злили" сотні тисяч гривень на дезінфектори і маски: з держбюджету в порожнечу.

Як повідомляв "Знай.ua", споживчий кошик злетить у ціні: скільки коштуватимуть найнеобхідніші продукти на нашому столі.

Знай.ua писав, рецепт бюджетної намазки на хліб зі шпротами і яйцем: здивує гостей за святковим столом.