Спільнота “Уляна Супрун"у Facebook опублікувала великий пост з коментарем з приводу скандалу, який стався кілька днів тому в Одесі.

Нагадаємо, було опубліковано відео, на якому вчителька принижує ученицю за те, що вона говорила українською мовою. Представники спільноти у своєму пості розповіли, як закон захищає дітей від подібних проблем.

Кілька днів тому в мережу потрапив запис як вчителька під час уроку сварить та принижує дитину за те, що вона відповіла...

Geplaatst door Уляна Супрун op Vrijdag 16 oktober 2020

В першу чергу, існує закон про викладання в школах державною мовою, тобто українською. Таким чином, педагог допустила пряме порушення закону, проводячи заняття російською мовою. Крім того, існує закон щодо протидії "булінгу" (діям, які завдають фізичної або психологічної шкоди). За подібні діяння передбачено покарання у вигляді штрафу або громадських робіт. Крім вчительки, до відповідальності повинен бути притягнутий і директор освітнього закладу, який не повідомив в правоохоронні органи про інцидент.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Проблема становища української мови в українській системі освіти-це чергова демонстрація того, яку мову реально треба захищати в Україні", пишуть адміністратори спільноти. Якщо ви знаєте про аналогічні порушення або інші випадки "булінгу" в школі, про це обов'язково потрібно повідомити в правоохоронні органи, ініціювати розслідування і домогтися покарання винних.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифрі

Як повідомляв портал " Знай.ua", Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також " Знай.ua " писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "припинити будь-які контакти між людьми"