Cameron Peak Fire - це найбільша в історії лісова пожежа, яка зараз вирує в американському штаті Колорадо, що знищила понад 64 тисячі гектарів землі. Він спалахнув 13 серпня і через кілька місяців не стихає, підтримуючи свої серйозні обороти через сильний вітер.

Читайте Знай в Google News!

Офіційні особи повідомляють про восьме листопада, яке має стати очікуваної дати повної ліквідації пожежі. Причиною лиха називають аномальну спеку і блискавки. Вогонь загрожує багатьом населеним пунктам, звідки вже були евакуйовані тисячі осіб. Людям нічим дихати через серйозне погіршення екологічного стану повітря.

І незважаючи на те, що стихія вогню буяє на території Сполучених Штатів Америки, дим від загоряння вже перебрався через Атлантичний океан і долетів до Європи. Про це повідомляє Європейська служба моніторингу атмосфери (CAMS).

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Його можуть спостерігати жителі північних країн Європи, зокрема, братинці. З приводу того, чи добереться дим до України, відсутня будь-яка інформація. Однак українцям достатньо наслідків від пожеж на території нашої держави.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Тернопільщині блискавка спалила будинок - селяни боролися з вогнем, а пожежники застрягли в болоті.

Як повідомляв "Знай.ua", під Запоріжжям пекельний вогонь забрав 38 життів: "Замкнули в смертельній пастці"

Знай.ua писав, під Хмельницьким знайшли понівечене тіло чоловіка, копи вирішують головоломку.