19 жовтня в Ірані стуртує новий етап переговорів щодо авіакатастрофи літака МАУ неподалік Тегерана.Так, заступник міністра закордонних справ Ірану Мохсен Бахарванд зустрінеться із заступником глави МЗС України Євгеном Єніним та українською делегацією.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляють іранська агенція MEHR та іранська служба Радіо Свобода, "Радіо Фарда". В рамках цього раунду переговорів заплановані три технічні наради.

"Одна з цих зустрічей стосується технічних дискусій, які буде проводити Іранська організація цивільної авіації. Друга сесія стосується судових питань, що проводяться іранськими чиновниками судових органів, а інша – юридичних питань, що стосуються суми компенсації, жертв та розбитого літака", – заявив Бахарванд.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Reuters
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Reuters

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами Єніна, про компенсації під час цих переговорів мова не йтиме.

"Цього разу ми не плануємо порушувати питання компенсації жертвам, оскільки перебуваємо у процесі погодження спільної переговорної позиції з нашими міжнародними партнерами. Буквально вчора ми провели відповідну зустріч з послами постраждалих внаслідок катастрофи країн і домовилися в подальшому координувати усі свої дії", – наголосив він.

Троща літака МАУ в Ірані, фото: Getty images
Троща літака МАУ в Ірані, фото: Getty images

А 20 жовтня засідатимуть експерти на чолі з Єніним та Бахарвандом. Окрім того, запланована зустріч Єніна з міністром закордонних справ Ірану Махаммадом Джавадом Заріфом, а також політичні консультації з заступником Заріфа Аббасом Аракчі.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: 24tv.ua
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: 24tv.ua

8 січня в Ірані розбився літак МАУ який виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, зокрема 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Іран зізнався, куди подів чорні ящики зі збитого "Боїнга".

Як повідомляв Знай.uа, візочник врятував потопаючого на тому самому місці, де сам ледь не загинув і отримав інвалідність.

Знай.uа писав, що Зеленський "розрахувався" з сім'ями загиблих у авіатрощі у Чугуєві: відкупився мільйонами.