Коронавірус Covid - 19 може жити на замороженій продукції! Таку заяву зробили китайські вчені після виявлення зразка живого коронавірусу на упаковці замороженої продукції. Зразки були виявлені під час розслідування спалаху ковіда в китайському місті Циндао (провінція Шаньдун, Східний Китай), передає ТСН.

Служба посилається на звіт центру з контролю і профілактики захворювань КНР, опублікований 17 Жовтня.

У документі говориться, що це перший випадок, коли підтвердилося за межами лабораторії, що вірус може жити на упаковках продуктів протягом тривалого часу. Також в документі попередили, що ймовірним джерелом поширення ковіда по світу є Міжнародний холодильний ланцюг.

"За певних умов існує ризик зараження співробітників, які працюють із замороженими продуктами", - йдеться в заяві. У зв'язку з цим відомство закликає співробітників галузі дотримуватися всіх заходів безпеки, уникати прямого контакту з продукцією, носити спецодяг, не торкатися до рота, носа і очей під час роботи, мити руки і проводити дезінфекцію відразу після роботи, а також регулярно проходити тестування на коронавірус.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, що у Харкові хворих з коронавірусом залишать лікуватися вдома

Також, " Знай.us " писав, що у Чернівцях лікарі самі обирають кого рятувати