За рекомендацією Кабміну українські школи пішли осінні канікули раніше і з 15-19 жовтня відправили дітей по домівках до кінця місяця. Далі навчання може продовжитися в дистанційній або змішаній формі – все залежить від епідемічної ситуації, допустили в уряді, таке допусткають у Кабміні.

Читайте Знай в Google News!

З вересня уряд дозволив відкритися освітнім установам лише на території "зелених", "жовтих" і "помаранчевих" зон. Але якщо в класі захворів учень – весь клас йде на самоізоляцію. Якщо таких класів в навчальному закладі виявиться більше 50% - тоді вся школа переходить на карантин і дистанційне навчання. Через спалахи вірусу вони почали закриватися вже з перших тижнів вересня.

У МОЗ показують дані, що зараз в Україні на дистанційному навчанні та самоізоляції знаходиться понад 5 тисяч класів. Повністю на карантині - понад 500 шкіл.

Студентам і старшокласникам дистанційне навчання - не проблема, а от учням молодших класів без допомоги "старшого" і ретельного нагляду освоїти навчальний матеріал вдома практично нереально.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Навчання у школі, фото: кадр з відео
Навчання у школі, фото: кадр з відео

Навіть незважаючи на те, що з осені показники захворюваності пішли вгору, сказати, що саме школи стали осередками поширення інфекції не можна, вважає голова профільного комітету Ради Сергій Бабак. За його словами, це питання обговорювалося на засіданні Комітету з представниками МОЗ і МОН минулого четверга.

"Згідно зі статистикою, загалом захворіло приблизно чотири тисячі дітей і приблизно шість тисяч вчителів. Хоча учнів у нас значно більше, приблизно в співвідношенні 10 до 1. Це проста логіка: якби дійсно школи були осередками заражень, то хворих серед дітей було б раз в десять більше ніж вчителів. Тобто такої прямої кореляції і підтверджень ми не бачимо", – сказав виданню голова освітнього комітету.

Є й інша версія: діти можуть безсимптомно хворіти COVID-19 і при цьому бути переносниками інфекції. Але і цьому прямих підтверджень немає, уточнив Бабак. У той же час в МОЗ вважають, що до поширення інфекції призводить навіть не стільки відвідування шкіл, скільки поїздки до них.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, студентам пояснили, як вступати до вузів у 2021 році: якщо переживемо карантин.

Як повідомляв Знай. ua, українським пенсіонерам вже з грудня тричі підвищать виплати.

Також Знай. ua писав, що Україну накрила чорна хвиля безробіття, ситуація погіршується.