Це завдасть критичного удару по галузі, яка і без того переживає кризу. Про це йдеться у відкритому листі Асоціації «Укркокс» на адресу НКРЕКУ.

Як сказано у листі, через карантинні обмеження українська промисловість і так втрачає обсяги виробництва: у окремих галузях виробництво скоротилося на чверть. «Водночас, українська гірничо-металургійна галузь забезпечує близько 26% валютних надходжень країни, 12% ВВП, і більше ніж 30 мільярдів гривен до бюджетів усіх рівнів», - нагадують у Асоціації.

У ситуації, що склалася, наслідки від підвищення тарифу будуть катастрофічними. «Зростання тарифу призведе до зростання витрат української металургії майже на мільярд гривень, що є критичним для галузі», - підкреслюється у листі.

Промисловці нагадують: зобовязання перед виробниками енергії з відновлювальних джерел брала на себе держава, а отже, вона й має компенсувати вартість «зеленого» тарифу з держбюджету. «Ми вважаємо недопустимим фінансування державних зобовязань за рахунок непобутових споживачів», - наголосили у Асоціації.

Як відомо, НКРЕКП пропонує з 1 грудня підвищити тариф на транспортування електроенергії з 240,23 грн/МВт-год до 313,07 грн/МВт-год, тобто на 30%.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Асоціація «Укрметалургпром» заявила, що таке підвищення тарифу значно погіршить макроекономічну ситуацію в Україні, призведе до закриття підприємств на зростання кількості безробітних.

Народний депутат України Олексій Кучеренко назвав намір НКРЕКП підняти тариф «Укренерго» схемою обкрадання споживачів електроенергії. У свою чергу експерт Економічної дискусійного клубу Олег Пендзин вважає, що на спробу підвищити тариф «Укренерго» має жорстко відреагувати Антимонопольний комітет.