На вулицях Одеси з'явилися шахраї, які називають себе нацгвардійцями і обшукують людей. Про це повідомили у військовій частині 3012 НГУ.

Читайте Знай в Google News!

Чоловіки в камуфляжній формі підходять до людей і просять їх пред'явити вміст кишень і сумок. При цьому вони поводяться нахабно і навіть намагаються привласнити собі особисті речі громадян.

У правоохоронних органах дали коментар щодо цих інцидентів і заявили, що дані люди не мають ніякого відношення до військових і Нацгвардії.

"Вони намагаються обдурити і порушують закон, чим дискредитують честь і гідність бійців Національної гвардії України", - сказано в повідомленні на сторінці.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також уточнили, що в Нацгвардії України мають тільки 2 типи форми – оливкову і темно-синю. Крім того, кожен боєць Нацгвардії має розпізнавальні знаки з символікою: офіційний шеврон Нацгвардії України, нагрудні наклейки з приналежністю до структури, прізвищем і обов'язково – погон, який визначає військове звання.

Якщо ви раптом побачили таких людей, прохання повідомити про них по телефону 102 або звернутися безпосередньо до лав Нацгвардії.

В НГУ прокоментували ситуацію, коли невідомі у формі представляються нацгвардійцями

В НГУ прокоментували ситуацію, коли невідомі у формі представляються нацгвардійцями Шановні громадяни Одеси та гості міста! Останнім часом в нашому місті, почали траплятися випадки, коли невідомі особи в камуфляжній формі представляючись військовослужбовцями Національної гвардії України, безпідставно обшукують людей, намагаються конфіскувати особисті речі та ведуть себе відверто нахабно. Насправді, ці люди є шахраями, які намагаються вас обдурити та порушують закон, чим дискредитують честь і гідність бійців Національної гвардії України. Якщо з вами трапляються такі випадки то одразу телефонуйте на лінію 102 або звертайтеся до військових нарядів Національної гвардії України. Національна гвардія України має 2 типа форми – оливкову та темно-синю. Також у кожного бійця Нацгвардії є розпізнавальні знаки з символікою: це офіційний шеврон Національної гвардії України, нагрудні наліпки з приналежністю до структури, прізвищем та обов’язково – погон, який визначає військове звання. Окрім цього, кожен військовослужбовець під час виконання службових завдань з охорони громадського порядку, в обов'язковому порядку повинен мати при собі спеціальні засоби: кийок гумовий, кайданки, сльозогінний газ, індивідуальну аптечку, пристрій для відстрілу гумових куль а також нагрудну відеокамеру, радіостанцію та жетон. Коли бійці Національної гвардії виконують обов'язки служби з охорони громадського порядку, чи будь-які інші обов'язки служби, звертаючись до громадян, вони мають представитися та за їх вимогою пред'явити свої документи (службове посвідчення або військовий квиток). Пам'ятайте - Національна гвардія України завжди стоїть на сторожі законності, миру та спокою громадян. Бережіть себе та не довіряйте шахраям. #НГУ #Нацгвардія #3012НГУ #Одеса #ПівденнеОТО #NGUSouth

Geplaatst door Військова частина 3012 НГУ op Zondag 18 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, фейковий додаток" ПриватБанк " розоряє українців, повна копія, будьте обережні.

Як повідомляв Знай. ua, фейкові штрафи за ПДР щосили розсилають довірливим українцям, як не потрапити "на вудку" шахраїв.

Також Знай. ua писав, що Ощадбанк і ПриватБанк попередили українців про жорсткі перевірки, шахраям і терористам не пройти.