Що якщо вам раптом в поїзді, літаку або партері театру попався квиток на 13 місце? Здаєте? Скасовуєте поїздку або культурний захід? Радієте, з'їдаючи "щасливий квиток", і загадуєте бажання? Забобони наполегливо живуть у свідомості багатьох людей протягом століть. Не чужі вони і суспільству двадцять першого століття. У наші дні у такої фобії навіть з'явилася спеціальна назва — "тердекафобія" - боязнь числа 13. Майстер і засновник майстерні позитивної нумерології, учасник 15-го сезону української Битви екстрасенсів Владислав Грицай прокоментував значення числа 13.

"Люди по-різному ставляться до числа 13. Особливо забобонним сервіс йде назустріч. У деяких готелях Немає 13 — го номера-після 12-го йде відразу 14-й. І 13-го поверху в деяких готелях теж не існує. У літаках деяких авіакомпаній Немає 13-го ряду", - розповів Грицай.

За словами нумеролога, є люди, які вважають, що за столом не повинно збиратися 13 осіб: "Iснувала навіть спеціальна професія "чотирнадцятого гостя“, якого спеціально запрошували на застілля, щоб уникнути нещасливого числа гостей".

Але ось в нумерології, зазначив майстер, число 13 з мови чисел перекладається як "людський Дух, який прагне до любові" або "енергія, яка прагне до любові".

"Ще число 13 може бути переведено як "воля, яка прагне до любові" або "бажання любити", — сказав Грицай.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Значить, не все так жахливо?

"Каббала повідомляє нам, що все якраз прекрасно. Число 13 в каббалі - це число Бога", — так стверджує сама містична книга Каббали-стародавня книга Зоар.

Ця книга написана більше 2000 років тому. Відповідно до неї, існує 13 якостей Творця, і якщо людина навчиться застосовувати ці якості в житті, то стане подібний Богу.

"Найкращий час наблизитися до Творця, отримати прощення і почати все з чистого аркуша — каббалістичний Новий рік Рош Ашана", — зазначив нумеролог.

Вперше секрет 13 якостей милосердя Творця був розкритий Мойсею, коли його невдячні супутники спорудили Золотого тільця і стали йому поклонятися. Розгніваний Мойсей тоді в серцях розбив скрижалі, і, здавалося, що все пропало і немає ніяких шансів виправити ситуацію. І тоді йому прийшло знання, що людина завжди може виправити непоправне і знайти вихід навіть з самого безнадійного становища, якщо буде знати і пам'ятати про 13 якостях або 13 ознаках милосердя Творця.

"Тому 13 - це про милосердя, а не про те, що за поворотом на вас впаде цегла. До того ж, як стверджував Воланд, цегла ні з того ні з сього і просто так на голову не падає", — говорить нумеролог.

Також він порекомендував посміхнутися і загадати бажання, якщо десь побачите число 13: "I буде вам милосердя вищих сил, хороший день і несподіване везіння".