Доктор Євген Комаровський пояснив, як правильно поводитися з неслухняною дитиною та які існують способи змінити її поведінку? Він також відповів на популярне питання, чи можна карати дитину і яким чином це робити.

Читайте Знай в Google News!

Щоб уникнути проблем з вихованням і жити з дитиною в повному взаєморозумінні, за словами Комаровського, потрібно активно займатися адаптацією малюка до зовнішнього світу, починаючи з першого року життя.

Євген Комаровський, фото: кадр з відео
Євген Комаровський, фото: кадр з відео

Щоб уникнути частих істерик, потрібно допомогти дитині усвідомити просту істину: "зграя ніколи не йде за дитинчам", на чолі сім'ї стоїть доросла людина, здатна забезпечувати всіх її членів, оберігати їх, а значить, і приймати рішення.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Якщо дитина намагається домогтися свого за допомогою сліз і крику, слід показати йому, що це зовсім не спосіб отримати бажане. Доктор Комаровський радить в таких випадках просто залишати малюка одного, але лише він замовкне, потрібно повернутися. Дитина усвідомить, що його слухають, коли він спокійний, і що він залишається без уваги, коли не слухається і вередує.

Дуже важливий момент у вихованні неслухняної дитини - одностайність батьків. Шибеник раз і назавжди має усвідомити, що якщо тато щось не дозволив, то це означає, що і мама, і бабуся підтримають його, а не знімуть заборону.

Євген Комаровський, скріншот: YouTube
Євген Комаровський, скріншот: YouTube

Така ж ситуація зі словом "не можна". Воно повинно звучати вкрай рідко, малюк повинен приймати його як позначення реальної загрози, небезпеки. Саме тому не можна забороняти бездумно, потрібно пояснювати, чому це не можна і що буде, якщо порушити заборону.

"Якщо ви не можете впоратися з дитиною без рукоприкладства, вам треба звернутися до фахівця, але не до педіатра, а до сімейного психолога", – упевнений доктор Комаровський. Євген Комаровський

Крик і лайка не є вирішенням проблеми виховання неслухняного малюка. Краще використовувати спокійний тон, пояснити неслуху, в чому його провину і в чому конкретно він не правий. До того ж ні в якому разі не можна вести з малюком нечесну гру. Наприклад, забороняти весь день дивитися мультики, якщо самі батьки у вихідний не відходять від телевізора.

Найкращий спосіб направити бешкетника на шлях виправлення - показати особистий приклад. Так чи інакше, найголовнішим аспектом у вихованні неслухняного малюка є батьківська любов. Любіть дитину і говорите з ним на рівних, тоді проблем з взаєморозумінням буде простіше уникнути, вважає доктор Комаровський.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, якщо у дитини поганий апетит - доктор Комаровський дав десять рецептів допомоги

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський розповів все про анемію: чим піднімати низький гемоглобін

Також "Знай.ua" писав, що доктор Комаровський назвав 11 способів привчити дитину до фізичної активності