У Луцьку археологи розкопали досить великі підвальні приміщення. Загадкові підземелля знайшли під вежею Чарторийських, яка знаходиться недалеко від замку Любарта. Великим шаром землі було засипано сім кімнат, про які немає ніде згадок в офіційних документах.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

Підземелля, скріншот: YouTube
Підземелля, скріншот: YouTube

Відкриття підземелля під вежею Чорторийських почалося з невеликого отвору. Його виявили, коли реставрували підлогу в колишньому єзуїтському колегіумі. Обидва входи було засипано землею і сміттям. Як тільки археологи розкопали одну кімнату, відразу ж виявляли в ній арку або отвір в іншу. Всього знайшли сім кімнат площею більше сотні квадратних метрів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Підземелля, скріншот: YouTube
Підземелля, скріншот: YouTube

Нове підземелля має багато таємниць, які ще треба досліджувати. Наприклад, один з виходів, закладених цеглою, швидше за все, веде в замок Любарта. Він розташований в 300 метрах. Ще одна замурована арка - це вхід в інше підземелля під єзуїтським колегіумом.

Археологи кажуть, що за їхніми підрахунками, ще є 150 квадратних метрів підземелля — це до 15 кімнат. Дослідження знахідки ускладнюється тим, що про неї поки не знайшли жодної згадки в документах. Але чиновники впевнені, що після завершення робіт потік туристів хлине сюди річкою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, малюнки на полях: вчені знайшли 37-метрового кота, створеного задовго до появи Ісуса Христа.

Як повідомляв Знай.uа, у мережі показали, як у Запоріжжі оновили сквер: посидіти і понюхати 17 мільйонів.

Знай.uа писав, археологи знайшли 27 єгипетських саркофагів: не відкривалися 2500 років.