У Росії помер протоієрей Російської Православної церкви Дмитро Смирнов, який здобув собі скандальну славу.

Його смерть підтвердили в РПЦ, пише пропагандистський Telegram-канал РИА Новости.

Читайте Знай в Google News!

Російські ЗМІ повідомляли, що ще в травні він серйозно перехворів коронавірусом і потребував тривалої реабілітації, яка повинна була закінчитися восени. 69-річний священнослужитель входив до групи ризику і через вік, і через те, що він нещодавно мав операцію.

Дмитро Смирнов, фото: РБК
Дмитро Смирнов, фото: РБК

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Він був відомий своїми скандальними висловлюваннями. Священик називав жінок, які перебувають у цивільному шлюбі "безкоштовними повіями" і виступав проти хрещення дітей, що народилися завдяки ЕКЗ. Російський церковник впевнений, що чоловіки, про яких кажуть, що вони мають цивільний шлюб із жінкою, за офіційних дружин їх не вважають, оскільки ті просто безоплатно надають свої послуги.

Дмитро Смирнов Фото: Кирило Каллиников /РИА Новости
Дмитро Смирнов Фото: Кирило Каллиников /РИА Новости

Смирнов був відомий своїми гострими і суперечливими заявами. Він називав пандемію covid–19 корисною, а мігрантів-майбутнім Росії.

Протоієрей також ставив під сумнів необхідність світської освіти для дівчаток.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, середньовічна дикість в РПЦ, Російські попи отримали "чумні костюми" для богослужінь.

Як повідомляв Знай. ua, священик-качок вирішив балотуватися на вибори, але його жорстко покарали: позбавили найважливішого.

Також Знай. ua писав, що демонстранти підпалили дві місцеві церкви: палаючий купол відірвався від святині.