Чи підуть на карантин молодша школа та дитсадки? Мабуть, питання, яке наразі найбільше цікавить батьків маленьких українців. Про це розповів нардеп, голова парламентського комітету з питань освіти Сергій Бабак. Відео опубліковане на YouTube-каналі "Слуга народу".

Читайте Знай в Google News!

За словами Бабака, після осінніх канікул діти повернуться до школи за умови, що в країні не буде катастрофічного сплеску захворюваності.

"Після канікул, якщо не буде катастрофічного спалаху захворюваності, всі школярі повернуться в школи у звичному режимі, але звісно, зі збереженням масочного режиму та інших заходів безпеки. Але якщо рівень захворюваності буде зростати, школам буде рекомендовано перейти на дистанційне або змішане навчання", - зазначив очільник.

Учні молодших класів сидітимуть за партами. Це ж стосується і дітей, які ходять в дошкільні навчальні заклади.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

При цьому тотального локдауну для молодших класів не буде, оскільки, якщо маленькі діти будуть на домашньому навчанні, то батьки їх не зможуть залишити одних вдома.

"Якщо є якийсь рівень самосвідомості у старшої школи, коли їм можна вводити дистанційне навчання. Вони його сприймають, і це вже показала весна, і результати зовнішнього незалежного оцінювання пізніше влітку. Вони його сприймають, вони чого засвоюють, все добре. Система вже до цього готова. Ми це вже протестували навесні. Але для маленьких дітей в початковій школі і установ дошкільної освіти потрібно все-таки зробити виняток", - заявив Бабак.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, студентам пояснили, як вступати до вузів у 2021 році: якщо переживемо карантин.

Як повідомляв Знай. ua, карантин у школах: чи повернуться діти до навчання в листопаді.

Також Знай. ua писав, що українізація пройшла повз школи? Якою мовою розмовляють учні, результати досліджень.