В Україні археологи дістали з-під землі унікальну знахідку – скіфське золото, якому більше двох з половиною тисяч років. Частина експонатів була передана в археологічний музей міста Харкова, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте Знай в Google News!

Артефакти знайшли ще влітку 2019 року археологічною експедицією на Більському городищі в Полтавській області. Як повідомили дослідники, в одному з курганів вони знайшли золоту діадему, яка там пролежала кілька сотень років, але при цьому ідеально зберіглася.

    За словами археологів, експонатам понад 2500 років. Серед сенсаційних знахідок також була виявлена унікальна намистина у вигляді жука-скарабея, яка швидше за все до скіфів потрапила з Єгипту. Крім золотих прикрас під час розкопок були також виявлені зброя та інші артефакти часів скіфів.

    Популярні новини зараз
    Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
    Показати ще


    Зокрема, в колекцію потрапили глиняний посуд, фрагменти зброї і одягу. А також золота діадема і намистина, які належали скіфам. Всім знахідкам, імовірно, близько двох з половиною тисяч років.

    Скіфське золото, фото: youtube
    Скіфське золото, фото: youtube

    Скіфське золото, фото: youtube
    Скіфське золото, фото: youtube

    Скіфське золото, фото: youtube
    Скіфське золото, фото: youtube

    Нагадаємо, найромантичніша пара давності виявилася чоловіками: яку таємницю приховують коханці з Модени.

    Також портал Знай.uа писав, що скіфи призвели археологів у своє стародавнє місто.