Українські vip-чиновники не шкодують грошей для навчання своїх дітей і відправити нащадка в один з кращих навчальних закладів світу - звична практика для можновладців. Тому українська "золота молодь" найчастіше гризе граніт науки не вдома.

Не стали винятками й Ліза Шевченко, чий тато очолює Нацбанк, та Анна Степанова, донька глави МОЗ. Про те, де вони здобувають вищу освіту, і у скільки це обходиться, пише strana.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов батько двох дітей. Молодшому сину Михайлові - 11 років, він ще школяр і проживає разом з батьками. А ось донька міністра МОЗ Анна, якій нещодавно повнилося 22 роки, вже покинула рідну домівку.

Ще бувши губернатором Одеської області, Степанов якось обмовився, що донька вчиться в Америці, в Бостонському університеті.

Це приватний дослідницький виш на 30 000 студентів в штаті Массачусетс. Згідно з даними на сайті міністерства освіти США, середня вартість навчання тут $ 75 000 на рік. Однак можна отримати до 50% знижки (якщо виграти грант або стати стипендіатом).

Університет займає 36-е місце в рейтингу найкращих вищих навчальних закладів світу, за версією Wall Street Journal. Три його кампуса (студмістечка) розташовані в мальовничому районі Бостона на березі річки Чарльз.

Журналісти знайшли профіль Анни Степанової в соцмережі для ділових контактів LinkedIn. Там значиться, що вона закінчила бакалаврат, тобто 4 роки навчання, на економічному факультеті.

Дочка міністра охорони здоров'я закінчила 4 курсу в Америці, фото: facebook
Дочка міністра охорони здоров'я закінчила 4 курсу в Америці, фото: facebook


"В Ані було три пропозиції, де продовжити навчання на магістра: залишитися в Америці, переїхати в Сінгапур або Францію", - розповіло джерело з оточення сім'ї. Донька міністра вибрала Європу.

Зараз вона отримує ступінь МВА в одній з бізнес-шкіл Парижа, а по завершенню буде магістром ділового адміністрування. Навчання триває від року до двох, плюс 4-6 місяців практики.

Це освіта необхідна для тих, хто планує бути керівником середньої та вищої ланки. Ціна за 4 семестри в магістратурі близько $ 15 000.

Свою єдину дитину відправив вчитися за кордон і глава НБУ Кирило Шевченко, який є дуже багатою людиною. До призначення на високий державний пост він був відомим банкіром.

Минулого року як глава правління "Украгазбанку" він отримував зарплату близько 1 200 000 грн в місяць. Тому, може собі дозволити, щоб його донька Єлизавета (20 років) була студенткою третього курсу одного з найпрестижніших університетів Великобританії, який входить до так званого "золотого трикутника" поряд з Оксфордом і Кембриджем.

На сторінці в Instagram Ліза розмістила абревіатуру навчального закладу KCL, що розшифровується як King's College London (Королівський коледж Лондона).

Микита, син екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої, ходить в один вуз з Лізою Шевченко, фото: facebook
Микита, син екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої, ходить в один вуз з Лізою Шевченко, фото: facebook

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Королівський коледж Лондона займає 25 місце в списку кращих вишів світу. Іноземні студенти тут платять за навчання до $ 25 000 в залежності від обраного факультету.

Ще $ 10000-12000 обійдеться проживання. Виш надає місце в гуртожитку тільки для першокурсників, а надалі ще й сприяє в пошуку житла для оренди на час навчання.

Цікаво, що крім Лізи в Кінгс-коледжі вчиться і Микита, молодший син Валерії Гонтаревої.

Вона очолювала Нацбанк з 2014 по 2018 рік, а після переїхала з родиною до Англії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вагітна донька Добкіна не посоромилася викласти відверті фото.

Як повідомляв портал Знай.ua, Марина Порошенко прокоментувала російську мову сина

Також Знай.ua писав, з яким тиском стикаються діти Зеленського в школі