На сайті Міністерства охорони здоров'я України повідомляється про розроблений проект постанови Уряду "Про затвердження норм і порядку організації харчування в навчальних закладах та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку", з посиланням на головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Читайте Знай в Google News!

Йдеться про заборону ковбаси, сосисок, напівфабрикатів і газованої води в шкільних їдальнях. Розробили шкільне меню та організацію харчування в дитячих оздоровчих закладах. Заради здоров'я дітей буде обмежено добове споживання солі, напоїв з великим вмістом цукру, а також жирів, борошняних і кондитерських виробів.

Також, вперше на законодавчому рівні, за словами Ляшка, буде врегульовано питання харчування дітей з особливими дієтичними потребами, серед яких виділяється непереносимість лактози, глютену, цукровий діабет тощо.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

У керівників дитячих і навчальних заклад оздоровлення та відпочинку з'явиться можливість впровадження кейтерингу шляхом здачі харчоблоку в оренду для організації харчування дітей, згідно проекту документа. Або ж, організовувати харчування самостійними силами установи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, викиньте це негайно: у напої для немовлят знайшли мільйони мікрочастинок пластику.

Як повідомляв "Знай.ua", в Дніпрі школярка-шкуродерка хвалиться фото з мертвими тваринами: "Минулі так не смерділи"

Знай.ua писав, Київ накрила хвиля самогубств через коронавірус: "Люди не витримують"