У неділю, 25 жовтня, в Україні відбулись місцеві вибори, явка виборців вранці була невисокою, однак на виборчих дільницях зафіксовані непоодтинокі конфузи.

Про це повідомили в прес-службі ГО Опора, яка стежить за місцевими виборами, явка виборців станом на 12:00 склала 13,5%.

Читайте Знай в Google News!

Розпродаж голосів

Зранку явка виборців традиційно була невисокою, деякі кияни вже влаштували розпродаж своїх голосів. У чаті соцмереж українці публікують оголошення "Продам голос", вказуючи при цьому район столиці.

"Кияни, земляки, молодь, вашу матір! Як можна так ганьбитися! Соромно за вас!!!" - написав користувач у Telegram-каналі Los Solomas, опублікувавши скрін такого листування.

Саморобні кабінки

У Житомирській області креативно підійшли до створення кабінок для голосування.

Місцеві підрядники не забезпечили ділянки нормальними кабінами, тому довелося споруджувати їх з підручних засобів, виглядають вони, як свідчать знімки, опубліковані у Telegram-каналі Новинач, зовсім не естетично.

Фейкові ділянки

У селі Соснівці Конотопського району (Сумська область) розпочала роботу незаконна виборча комісія, яка організувала власне голосування для громади, яка відмовляється входить до складу ОТГ.

"Діє вона за ідентичним номером, як і справжня ДВК - 590211. Виборці йдуть на ту дільницю і голосують", - стверджує у Facebook спостерігач "ОПОРИ" Ольга Айвазовська.

У селі Соснівці Конотопського району (Сумська область) розпочала роботу незаконна виборча комісія, яка організувала власне голосування для громади, яка відмовляється входить до складу ОТГ.

За словами активістки, у фейковій дільниці грає музика і людей запрошують на голосування. У цій ділянці явка дуже низька. Поліція отримала дозвіл прокуратури на те, щоб почати слідчі дії.

Оголений напад

Тим часом поліція склала адміністративний протокол на активістку Femen, яка оголилася на виборчій дільниці де голосував Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною.

Активістка, фото УНІАН
Активістка, фото УНІАН

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, місцеві вибори 2020: де дивитися онлайн результати екзит-полів.

Як повідомляв портал Знай.uа, хмельничанин проголосував за опитувальником Зеленського 7 разів: "Чекаємо наступного рекорду".

Також портал Знай.uа писав, що другий тур місцевих виборів в Україні точно відбудеться.