На Сумщині жителі села голосували на несправжній дільниці. Про це у соцмережі Facebook повідомила голова правління Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

Читайте Знай в Google News!

За її даними, вибори відбулися в селі Соснівка Конотопського району, яке входить до Попівської об'єднаної територіальної громади. Сільська рада організувала для громади, яка відмовляється входити до складу ОТГ, окремі вибори. У помилкової виборчої дільниці такий самий номер, як і у "оригіналу", а бюлетені невідомі роздрукували самостійно.

Кабінка для голосування / фото : Регіоналіті
Кабінка для голосування / фото : Регіоналіті

Про незаконну діяльність фейкової виборчої ради правоохоронцям повідомили спостерігачі. Тепер поліцейські чекають на рішення прокуратури, яка б визнала ділянку несправжньою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У фейкову ділянку ходили голосувати селяни, оскільки, за їхніми словами, справжня ділянка знаходиться в глибині села, і йти туди – далеко.

"На фейковій ділянці грає музика і людей запрошують на голосування, вони йдуть на самопроголошену ділянку замість справжньої, а на справжній дуже низька явка, адже вона у глибині села розташована і біля неї нічого не відбувається, люди не знають, що туди насправді потрібно йти", – пише Айвазовська.

скріншот

За організацію фейкової дільниці зловмисникам загрожує до 10 років тюремного ув'язнення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, слідом за Зеленським на дільницях почали масово опитувати виборців: про імпічмент та суд над президентом.

Як повідомляв портал Знай.uа, хмельничанин проголосував за опитувальником Зеленського 7 разів: "Чекаємо наступного рекорду".

Також портал Знай.uа писав, що другий тур місцевих виборів в Україні точно відбудеться.