26 жовтня у Львові лікарям вдалося врятувати дитину, яка ледь не загинула через кондитерську прикрасу. Про це повідомляє Національна дитяча спеціалізована лікарня МОЗ України у соціальній мережі Facebook. У дитини в горлі застряг дротик, що прикріплював фігурку Кіси з маршмелоу до торту.

Читайте Знай в Google News!

Семирічна дівчинка з Дрогобича з'їла фігурку разом з дротиком і потрапила до лікарні. "Нашому завідувачу ЛОР-відділенням Федору Юрочці передали рентген-знімки дитини. Сумнівів не було – в горлі дитини чітко видно чужорідне тіло", – написали лікарі в повідомленні.

Порятунок життя дівчинки, фото: Facebook
Порятунок життя дівчинки, фото: Facebook

Її прооперували сьогодні вранці, так як іншого варіанту виходу з цієї ситуації, щоб дістати дротик від киці, не було. Її мама намагалася самостійно дістати чужорідне тіло, але зробила тільки гірше. У Facebook йдеться про те, що анестезіологи з лікарні виконали дитині наркоз за особливою методикою, що дозволяє оперувати без застосування ендотрахеальної трубки.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Таким чином діставати сторонній предмет з горла набагато легше. Працювали ендоскопом. При дуже ретельному огляді ми побачили в тканини кореня язикової мигдалини дротик. Видно, мама намагалася його дістати, але її зусилля дали зворотний ефект – дротик зайшов ще глибше в тканини", — додали в публікації.

Порятунок життя дівчинки, фото: Facebook
Порятунок життя дівчинки, фото: Facebook

В результаті дротик вдалося дістати щипцями, без розтину тканин. Довжина стороннього тіла становить приблизно 2 сантиметри.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, розлучення в Україні: з ким за законом повинні залишитися діти, відповіді юристів.

Як повідомляв "Знай.ua", в Дніпрі байдужий маршрутник не допоміг дівчині з інвалідністю: "Дуже соромно"

Знай.ua писав, У Британії померла одна з найстаріших жінок міра: "112 років кайфу і ніяких дієт"