Для молодих матусь з'явилися приємні новини. Так, в країні зріс середньоденний розмір допомоги по вагітністі та пологам від Фонду соціального страхування України - на 14.5%. Так, цифри зросли за підсумками трьох кварталів порівняно з тим же періодом минулого року.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню Фонду соціального страхування України.

Породілля, volynnews
Породілля, volynnews

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах склав - 280 грн, за кожен день перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, який в цілому триває 126 календарних днів. За оперативними даними протягом трьох кварталів Фонд виплатив допомоги по вагітності та пологах на загальну суму 3,9 млрд гривень.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також варто зазначити, що в січні–вересні ФССУ фінансував заяви-розрахунки на виплату зазначених допомог, які були подані роботодавцями з грудня 2019 року по вересень 2020 року. Виплата допомоги з тимчасової втрати працездатності та по вагітності та пологах здійснюється Фондом в оперативному режимі протягом одного робочого дня.

Оформлення виплат на дитину, скріншот: finance.ua
Оформлення виплат на дитину, скріншот: finance.ua

Варто також нагадати нашим читачам, що згідно з останніми даними ЮНІСЕФ, в 2018 році тільки 35% українських батьків надавали перевагу "пакету" перед грошовою виплатою. А тепер 8 з 10 сімей хочуть отримати бебі-бокси. До бебі-боксу входять предмети першої необхідності для догляду за дитиною, матеріали для раннього розвитку дитини і навчальні матеріали для батьків, наприклад, з вакцинації та грудного вигодовування. Окрім матеріальної підтримки, сім'я отримує важливу інформацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, чи задовольняє насправді бебі-бокс потреби новонароджених: 70 речей замість 30.

Як повідомляв Знай.uа, як зробити безкоштовний тест на Covid-19 в приватній лабораторії: алгоритм дій.

Знай.uа писав, у Львові студентка вбила новонароджену доньку і сховала у шафі: боялася батьків.