На виплату субсидій у проєкт держбюджету на 2021 рік заклали 36,6 мільярда гривень. Проте ця сума є меншою, ніж у 2020 році. Заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко пояснив, чи вплине це на кількість людей, які отримують субсидію, та як призначатимуть соцвиплати.

Читайте Знай в Google News!

Про це Віталій Музиченко розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".

За його словами субсидії розраховували з трендів, які склалися від початку року. А баланс цін і тарифів впливає на кількість отримувачів субсидій.

Субсидії в Україні, скріншот: YouTube
Субсидії в Україні, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Під час розрахунку проєкту державного бюджету на 2021 рік було запропоновано 36 мільярдів гривень. Це відповідає умовам, в яких ми рахували видатки. Якщо відбудеться збільшення цін чи тарифів, то цю цифру будемо переглядатися. Ми не передбачали суттєве зменшення отримувачів субсидій", — розповів чиновник. Віталій Музиченко

Цього року внаслідок введення карантину та епідеміологічного зонування з'явилися особливості щодо призначення соцдопомоги, пояснив заступник міністра соціальної політики.

"Понад 2,5 млн домогосподарств є в системі отримання житлових субсидій. Було ухвалено рішення про те, що усім, хто отримував субсидії минулого опалювального періоду, на наступний сезон її подовжать автоматично", — наголосив Музиченко. Віталій Музиченко

Що варто взяти до уваги українцям?

Особам, які претендують на допомогу, не потрібно нікуди звертатися за умови, що не трапилося якихось змін у складі домогосподарства чи майнового складу.

У разі виникнення проблем можна поштою надіслати заяву і довідку про доходи, або в онлайн-режимі заповнити заявку, або самостійно звернутися до органів соцзахисту.

Під час візиту варто враховувати, у якій карантинній зоні перебуває той чи інший населений пункт. Документи розглядають упродовж десяти днів.

Отримання субсидій, скріншот: YouTube
Отримання субсидій, скріншот: YouTube

Заступник голови Міністерства соцполітики наголосив, що цьогоріч одержувачів субсидій перевіряють, чи правильно вказали доходи. Адже це може позбавити права на субсидію. Відповідно будуть припинені виплати тим, хто не подав документи або приховав певні доходи чи надходження для того, щоб отримати субсидію.

Водночас у Міністерстві фінансів повідомили, що понад 5 мільйонів українських сімей отримають субсидію наступного року. Допомогу мають отримати ті, кому вона найпотрібніша. А витрати на субсидії та кількість субсидіантів при цьому зменшуються через зростання мінімальної зарплати.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко назвав опитування Зеленського непотребом: "Зіпсували настрій"

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними"