Глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна розповіла про темпи зростання прожиткового мінімуму і подальшу долю пільг в країні. Також Марина Лазебна розповіла про монетизацію пільгового проїзду та темпи зростання прожиткового мінімуму на 2021 рік.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Mind.ua.

Марина Лазебна, фото: Mind.ua
Марина Лазебна, фото: Mind.ua

Журналісти запитали, коли в Україні має стартувати довгоочікуваний процес монетизації пільгового проїзду.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Мінсоцполітики виробило законопроєкт, який передбачає внесення змін до Законів України, які встановлюють право на пільговий проїзд окремим категоріям громадян, про надання пільги на оплату проїзду у формі грошової компенсації на підставі відповідних рішень органів місцевого самоврядування у визначених ними порядку та розмірах. Така норма узгоджується зі ст.91 Бюджетного кодексу України, якою передбачено фінансування компенсаційних виплат за пільговий проїзд за рахунок коштів місцевих бюджетів.", - заявила Марина Лазебна.

маршрутка / скріншот з відео
маршрутка / скріншот з відео

За словами міністра, зараз до Мінсоцполітики звертаються органи місцевого самоврядування - щодо передбачення коштів на пільговий проїзд у Державному бюджеті.

Пенсіонери, фото youtube
Пенсіонери, фото youtube

Журналісти спробували з'ясувати ще один важливий факт: - "Ви говорили, що підвищення мінімальної зарплати (до 5000 грн з 1 вересня 2020 року) має вплинути на детінізацію виплат у конвертах".

"Думаю, його результати будуть зрозумілі в кінці року - з аналізу ринку праці, який проводить Мінекономіки. З тієї статистики, яку вже можна побачити за місяць, можу навести цифри зростання надходжень від ЄСВ до ПФУ. Так, якщо в серпні 2020 надходження зросли по відношенню до серпня 2019-го на 11,9%, то у вересні 2020 року їх збільшилися відносно до вересня 2019-го на 20,3%. Це, безумовно, результат комплексних дій, але в тому числі і детінізація "зарплат в конвертах" за рахунок підвищення мінімальної зарплати. Додатково до проєкту бюджету на 2021 рік закладено чергові підвищення мінімальної заробітної плати. Зараз це: з січня 2021 - до 6000 грн і з липня 2021 року - до 6500 грн. Питання дискутують народні депутати, остаточне рішення буде за Верховною Радою під час голосування за державний бюджет на 2021.", - додала міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, комуналка в Україні зросте на третину: що буде в платіжках.

Як повідомляв Знай.uа, на субсидії в новому опалювальному сезоні виділили менше: кого позбавлять права на допомогу.

Знай.uа писав, "Будемо вважати, що наших дітей навчають двірники": МОН назвало зарплату викладачів у 2021.