Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький два роки тому придбав ділянку в селищі Кореїз в окупованому РФ Криму, проте "забув" вказати інформацію про це в декларації про майно і доходи.

Читайте Знай в Google News!

До слова, під головуванням Тупицького КСУ 27 жовтня проголосував за визнання неконституційної статті про кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації та скасували її. Про це повідомляють журналісти програми "Схеми".

Повідомляється, що скандальний суддя ще до анексії Криму в 2014 році володів маєтком і землею в Кореїзі поблизу Ялти. А в 2018 році Тупицький оформив у свою власність ще одну ділянку біля будинку.

Придбання ділянки Тупицького підтверджується випискою з Єдиного держреєстру нерухомості РФ. Однак у деклараціях Голови Конституційного Суду в 2018 і 2019 роки згадки про куплену в Кореїзі ділянку немає.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Він придбав ділянку у росіянина Володимира Рісятова, який підтвердив, що передав земельну ділянку Тупицькому, але за фактом її продажу не було.

Закон обмежує для українських чиновників "взаємодію з незаконними органами, створеними на тимчасово окупованій території". Отримання такої ділянки безкоштовно може розцінюватися як незаконний подарунок.

Уточнимо, що вартість однієї сотки землі в Кореїзі може досягати 15 тисяч доларів.

Журналісти попросили голову КСУ прокоментувати ситуацію щодо його майна. У прес-службі КСУ заявили, що "всі відомості про майно, яке знаходиться у володінні і користуванні глави КСУ Олександра Тупицького, містяться в його щорічній декларації".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, губернатор Запорізької області Боровін жирує на 10 мінімалок: "Поки ми голодуємо".

Як повідомляв портал Знай.uа, СБУ відкрила проти Петра Порошенка ще 15 кримінальних справ.

Також портал Знай.uа писав, що Конституційний суд України скасував обмеження на виплату заробітних плат посадовим особам у бюджетних установах.