Олена живе разом з коханим Валерієм вже більше 6 років. Дівчина не розуміє, в якому статусі Їхні стосунки, адже чоловік не хоче робити пропозицію руки і серця. Валерій сприймає бажання одружитися як каприз. Однак Олена мріє не про білу сукню або про кільце з діамантом, а про визначеність і впевненість. Експерти ток-шоу" про що мовчать жінки " на СТБ назвали плюси і мінуси відносин без штампа.

Читайте Знай в Google News!

Психолог Олена Мітіна запевняє, що таке небажання має причину, яку знає лише сам Валерій.

"Один партнер не хоче розширювати зону відповідальності, вступивши в шлюб, тому що йому має бути вигідніше та позиція, на яку він йде. Йому повинно бути краще в офіційному шлюбі, ніж у відносинах без штампа. Однак в шлюбі ж є не тільки обов'язки, а й права. За кожним "Не хочу"криється причина і страх".

Оксана Байрак, фото: СТБ
Оксана Байрак, фото: СТБ

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Експерти відзначають, що потрібно прагнути до гармонійних відносин, а не до офіційних шлюбів. Але якщо для вас це дуже важливо і дає емоційну стабільність - ви повинні відверто сказати про це своєму партнерові.

Команда проекту провела опитування серед молодих людей і з'ясувала, що вони думають про плюси і мінуси зареєстрованих шлюбів.

Що приваблює в офіційному шлюбі

● фінансова стабільність та підтримка один одного

● продовження роду

● Соціальна безпека дітей

● здорове сексуальне життя і вірність

Що лякає в подружньому житті

● рутина

● втрата романтики

● фінансова залежність

● матеріальні витрати при розлученні

Про що мовчать жінки, фото: СТБ
Про що мовчать жінки, фото: СТБ

Старший редактор ELLE Ukraine Наталія Пасічник зізналася, що у шлюбі вже 13 років, проте штамп нічого не змінив у її стосунках.

"Ми жили разом два роки, і вирішили одружитися, тому що так прийнято. На нас вплинув соціальний стереотип, а це небезпечна річ. Але ми щасливі в шлюбі вже 13 років. Перш ніж одружитися, варто чесно відповісти на питання: "навіщо це мені?". Штамп по суті нічого не змінить".

Експерти відзначили, що найголовніше пояснити партнеру, що для вас дуже важливо узаконити відносини.

  • Важливо обговорити з чоловіком формат розпису. Це не обов'язково повинна бути пишне весілля.
  • Потрібно відзначити, що визнання батьківства в шлюбі відбувається автоматично. Тоді не доведеться займатися тяганиною з усиновленням народжених в майбутньому дітей.
  • Необхідно підкреслити, що шлюб здатний вам забезпечити емоційну стабільність.

Колишня дружина шоумена Володимира Остапчука Олена Войченко зізналася, що після розлучення лише штамп у паспорті допоміг їй відстояти свої права і вплинути, щоб екс-чоловік розділив відповідальність за дітей.

"Я вважаю, що офіційний шлюб потрібен не для того щоб підкреслити почуття, а щоб показати стабільність і захищеність. Тоді жінка розуміє, що їй є на що розраховувати"

Також варто пам'ятати, що штамп в паспорті не може привнести у ваші відносини більше любові, взаємоповаги, чесності і вірності, а лише дає вам більше прав і обов'язків з юридичної точки зору.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українкам покажуть всі плюси і мінуси життя в цивільному шлюбі.

Як повідомляв Знай. ua, матерям-одиначкам дали пораду, як врятувати сім'ю і знайти собі чоловіка, все простіше, ніж здається.

Також Знай. ua писав, що "про що мовчать жінки" розкрили мінуси при очевидних плюсах заміжжя за іноземцем.